Gnochi cu fructe de mare si somon

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gnochi cu fructe de mare si somon

Ingrediente

  • Gnochi
  • -500 gr cartofi
  • -125-150 gr faina
  • -1/2 lingurita nucsoara macinata
  • Extra: faina pentru masa
  • -250 gr file de somon
  • -sare
  • -250 gr fructe de mare amestec
  • -50 gr unt
  • -200 ml smantana
  • -150 ml vin alb
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru gnocchi am folosit cartofi albi pe care i-am curatat ,i-am taiat bucati mici si i-am fiert bine in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem foarte bine , astfel incat sa nu avem surplus de apa .
Cu zdrobitorul de cartofi am facut un piure fin in care am adaugat sare,nucsoara macinata (optional) si faina. Initial am pus 125 gr dar am avut un aluat prea moale asa ca am mai adaugat o lingura.
Am framantat bine si am obtinut un aluat omogen.
Aluatul l-am impartit in 4 parti egale. Din fiecare am format sul nu foarte gros dar nici subtire.
Apoi cu un cutit am taiat bucatele cam de 1 cm. Daca aveti rabdare fiecare bucata se poate roti pe o furculita ca sa avem striatii.
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa punem galustele de cartofi (ghochi) in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica deasupra.
Cu o strecuratoare ii luam intr-un vas.
Intr-o tigaie mai inalta la pereti punem untul impreuna cu usturoiul pisat sa se caleasca putin . Adaugam fructele de mare si somonul. Fructele de mare le-am decongelat si le-am spalat sub jet de apa rece. Somonul decongelat l-am taiat bucati potrivite.
In tigaie peste unt si usturoi adaugam fructele de mare, somonul si vinul . Lasam sa se gateasca cateva minute si sa scada.
Potrivim la gust cu sare, piper sau alte condimente dupa gust si adaugam smantana . Mai este nevoie de un cloclot si gnocchi fierti in prealabil ii turnam in tigaie. Amestecam usor de cateva ori astfel incat sa avem sos peste tot .
Servim mancarea calda cu putin busuioc deasupra si parmezan .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Rulada de carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Rulada de carne tocata cu legume

La inceput vroiam sa fac doar o rulada,dar nestiinda ce cantitati de carne imi trebuie......mi-au iesit doua...foarte bune.

Rulada de carne tocata cu legume
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac