Gnochi cu fructe de mare si somon

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gnochi cu fructe de mare si somon

Ingrediente

  • Gnochi
  • -500 gr cartofi
  • -125-150 gr faina
  • -1/2 lingurita nucsoara macinata
  • Extra: faina pentru masa
  • -250 gr file de somon
  • -sare
  • -250 gr fructe de mare amestec
  • -50 gr unt
  • -200 ml smantana
  • -150 ml vin alb
  • -2 catei usturoi
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Pentru gnocchi am folosit cartofi albi pe care i-am curatat ,i-am taiat bucati mici si i-am fiert bine in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scurgem foarte bine , astfel incat sa nu avem surplus de apa .
Cu zdrobitorul de cartofi am facut un piure fin in care am adaugat sare,nucsoara macinata (optional) si faina. Initial am pus 125 gr dar am avut un aluat prea moale asa ca am mai adaugat o lingura.
Am framantat bine si am obtinut un aluat omogen.
Aluatul l-am impartit in 4 parti egale. Din fiecare am format sul nu foarte gros dar nici subtire.
Apoi cu un cutit am taiat bucatele cam de 1 cm. Daca aveti rabdare fiecare bucata se poate roti pe o furculita ca sa avem striatii.
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe apa punem galustele de cartofi (ghochi) in apa si ii lasam sa fiarba pana cand se ridica deasupra.
Cu o strecuratoare ii luam intr-un vas.
Intr-o tigaie mai inalta la pereti punem untul impreuna cu usturoiul pisat sa se caleasca putin . Adaugam fructele de mare si somonul. Fructele de mare le-am decongelat si le-am spalat sub jet de apa rece. Somonul decongelat l-am taiat bucati potrivite.
In tigaie peste unt si usturoi adaugam fructele de mare, somonul si vinul . Lasam sa se gateasca cateva minute si sa scada.
Potrivim la gust cu sare, piper sau alte condimente dupa gust si adaugam smantana . Mai este nevoie de un cloclot si gnocchi fierti in prealabil ii turnam in tigaie. Amestecam usor de cateva ori astfel incat sa avem sos peste tot .
Servim mancarea calda cu putin busuioc deasupra si parmezan .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor

Ce pregatim pentru cina de astazi? Cum nu prea aveam un preparat anume in plan, mi-am amintit de niste paste in 3 culori...

Paste cu sunca si sos de rosii la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino