Frigarui de Creveti pe Pat de Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Frigarui de Creveti pe Pat de Legume

Ingrediente

  • -500g creveti
  • -2 linguri faina
  • -3 dovlecei
  • -2 morcovi
  • -sare
  • -piper
  • -100ml vin alb sec
  • -ulei de masline
  • -betisoare pt frigarui

Mod de preparare

Crevetii se curata de cap (daca vreti) si se spala. Ai mei erau deja, curatati, eu doar i-am spalat. Peste ei se pun lingurile cu faina.

Dupa care, se pun crevetii pe betisoarele pt frigarui. Cand betisoarele sunt pline, se aranjeaza frumos pe o farfurie, pregatindu-va in felul acesta pt urmatorul pas.

Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pun crevetii. Acum daca nu aveti o tigaie mare, in care sa va intre toti, prajitii pe rand, dar daca ii prajiti pe rand, cand ii scoateti din tigaia cu ulei, depozitatii intr-un loc, unde pot sta la cald.

Dupa ce ati prajit toti crevetii, puneti vin, peste uleiul din tava si tot asa, puneti pe rand toti crevetii, asa incat toti sa ajunga sa se fiarba/friga in vin. Puneti si sare si piper peste creveti.

Pana sunt gata crevetii, zucchinele si morcovii se spala, cucurata si se rad pe razatoare, dupa care se lasa deoparte.

Odata terminati crevetii de fript-fiert, in vin, se depoziteaza intr-un loc, unde pot ramane calzi.
Dupa ce ati scos crevetii din tigaie, adaugati legumele. Bineinteles, adaugand sare si piper peste ele.

Legumele trebuiesc lasate pe foc, pana se prajesc, dar in acelasi timp sa ramana crocante ... eu am ales sa le fac " al dente".

Dupa ce legumele sunt moi, se servesc impreuna cu crevetii ... pofta mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
3
Paste fusilli cu sos si masline
5
Paste

Paste fusilli cu sos si masline

Paste fusilli cu sos si masline
Parteneri
Desert tarta cu fructe si frisca
Bucataras.RO

Desert tarta cu fructe si frisca

In acest week-end, am facut o mica ordine la fructe. Am scos ultima punga de prune din congelator, ultimul borcan cu visine,...

Desert tarta cu fructe si frisca
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia