File de Salau cu Sos Caramel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii):
  • 500g file de salau
  • 50g capere
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite otet balsamic
  • 1 varf lingurita cu scortisoara
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura de zahar
  • piper rosu
  • curry
  • cimbru
  • sare;

Mod de preparare

1. Se decongeleaza fileul de salau. Daca nu e congelat, se spala sub un jet de apa rece.

2. Se pune apa la fiert intr-o cratita de 2-3 l. Se adauga un praf de sare si 1 lingurita de otet balsamic.

3. Cand fierbe, se pune in vasul cu apa fileul de salau. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute-carnea trebuie sa nu mai fie roz, dar nici nu trebuie sa se sfarame.

4. Separat, intr-o cratita mica se pune o lingura de unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata rondele si se lasa sa se caleasca, pana capata o culoare maronie.

5. Se presara scortisoara, piper rosu, cimbru si zahar. Se amesteca incontinuu ca sa nu se lipeasca.

6. In amestecul obtinut se adauga cele 3 lingurite de otet balsamic, se lasa sa clocoteasca cam 2 minute, se pun apoi caperele scurse de zeama (cam jumatate din borcanul de capere)si se mai lasa sa clocoteasca 1 minut.

7. Se toarna acest sos intr-o sosiera.

8. Se scoate fileul de salau cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame.
Se aseaza pe un platou care se orneaza cu feliute de lamaie sau cu broccoli. Se presara peste praf de curry, sare si cimbru. Sa nu se uite vinul demisec, care merge excelent cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Desert crumble cu prune si nuci
Bucataras.RO

Desert crumble cu prune si nuci

Îmi place tare mult să prepar crumble, cu orice fructe, dar parcă acest crumble cu prune și nuci este cel mai bun...

Desert crumble cu prune si nuci
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia