File de Salau cu Sos Caramel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii):
  • 500g file de salau
  • 50g capere
  • 1 ceapa rosie
  • 4 lingurite otet balsamic
  • 1 varf lingurita cu scortisoara
  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura de zahar
  • piper rosu
  • curry
  • cimbru
  • sare;

Mod de preparare

1. Se decongeleaza fileul de salau. Daca nu e congelat, se spala sub un jet de apa rece.

2. Se pune apa la fiert intr-o cratita de 2-3 l. Se adauga un praf de sare si 1 lingurita de otet balsamic.

3. Cand fierbe, se pune in vasul cu apa fileul de salau. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute-carnea trebuie sa nu mai fie roz, dar nici nu trebuie sa se sfarame.

4. Separat, intr-o cratita mica se pune o lingura de unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata rondele si se lasa sa se caleasca, pana capata o culoare maronie.

5. Se presara scortisoara, piper rosu, cimbru si zahar. Se amesteca incontinuu ca sa nu se lipeasca.

6. In amestecul obtinut se adauga cele 3 lingurite de otet balsamic, se lasa sa clocoteasca cam 2 minute, se pun apoi caperele scurse de zeama (cam jumatate din borcanul de capere)si se mai lasa sa clocoteasca 1 minut.

7. Se toarna acest sos intr-o sosiera.

8. Se scoate fileul de salau cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame.
Se aseaza pe un platou care se orneaza cu feliute de lamaie sau cu broccoli. Se presara peste praf de curry, sare si cimbru. Sa nu se uite vinul demisec, care merge excelent cu acest preparat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia