Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Ingrediente

  • 4 dovlecei verzi (zucchine)
  • 1 cutie de ton (120 gr) in ulei cu tot uleiul ei
  • 2 rosii uscate
  • 1 mina de iarba ciorii
  • 2 ramurele de menta
  • 2 linguri de pesmet (cca)
  • 2 fileuri de ansoa

Mod de preparare

Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita).

Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura.

Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor.

Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul).

Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei.

Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam.

Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra.

Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal.

Puteti inlocui:
- ceapa ciorii cu putina ceapa verde.
- ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei).
- rosiile uscate cu ardei copt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti