Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Dovlecei/Zucchini Umpluti cu Ton

Ingrediente

  • 4 dovlecei verzi (zucchine)
  • 1 cutie de ton (120 gr) in ulei cu tot uleiul ei
  • 2 rosii uscate
  • 1 mina de iarba ciorii
  • 2 ramurele de menta
  • 2 linguri de pesmet (cca)
  • 2 fileuri de ansoa

Mod de preparare

Dupa ce le spalam, taiem marginile si taiem in doua pe lungime, scobim miezul dovleceilor/zucchinelor cu unealta cu care se scoate miezul de la pepenele galben (sau cu o lingurita).

Intre timp pe foc am pus o oala cu apa la fiert si introducem dovleceii scobiti in apa clocotita timp de 5 minute. Apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca si sa se scurga foarte bine in timp ce pregatim umplutura.

Mixam cu mixerul vertical sau in blender sau chiar dam pe razatoare miezul dovleceilor.

Spalam iarba ciorii si menta. Le tocam marunt cu semiluna (e mai usor decit cu cutitul).

Tocam tot cu semiluna de preferat: ansoa si rosiile uscate din ulei.

Amestecam totul cu miezul dovleceilor si rasturnam conserva de ton cu uleiul ei (nu trebuie sa fie mai mult de 1-2 linguri de ulei maxim). Adaugam pesmetul si amestecam.

Asezam in tava cojile de dovlecel si punem pe fiecare cu lingura umplutura. Coacem in cuptorul deja incalzit la 200 grade C cca 30 min sau pina cind dovlecelul este copt si umplutura crocanta pe deasupra.

Serviti cald sau rece, ca aperitiv sau fel principal.

Puteti inlocui:
- ceapa ciorii cu putina ceapa verde.
- ansoa cu o conserva de sardine sau macrou in ulei (scursa evident de ulei).
- rosiile uscate cu ardei copt

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.