Chiscari cu Smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • chiscari 1 kg
  • 2 cepe
  • smantana 300gr
  • oua 4 bucati
  • foi de dafin 2
  • lamaie 2
  • marar
  • ulei de masline sare
  • 200ml de vin alb demisec

Mod de preparare

Chiscarul este ruda mai mare a fitei sau ruda mai mica a anghilei.
Fara solzi lung asemeni unui sarpe si cu coada latita, specific fiind carligul din fata gurii.
Aceasta natie de peste este pe cale de disparitie, rare mai sunt momentele in care dam ochii cu el.

Fiind rar accesibil se considera a fi o trufanda. Carnea dulce si fara oase este o delicatesa.
Se taie capatana de trunchi se spinteca pe burta si se scot matele se clateste cu apa rece. Se pregateste un vas un care sa l punem sa dea in clocot cu putina sare si o jumatate de lamaie.

Un clocot usor, oricum el este fraged, se scoate afara si i se scoate sira spinarii de fapt singurul os de la un cap la celalalt.
Tocam carnea rezultata si o aruncam in ceaun care la randul lui il punem pe plita la foc mic impreuna cu ceapa care a fost aurita dinainte.

Stingem cu zeama de la o lamaie si punem si vinul alb demisec.

Smanrtana batuta cu cele 4 oua bine si turnata peste compozitia din ceaun, mestecam usor sa nu se prinda de margini si la cam 5 min dupa ce sa legat sosul se da la o parte de pe foc. Venim cu foile de dafin si cu mararul, acoperim si lasam la odihna sau putem servi intreaga gloata
Musai sa fie indemnata onorata gazdoaie cu o mulinata numai de noi stiuta pentru efortul depus.
Pentru meseni ca sa ni li se usce gura o mulinata si un ulcior de vin demisec sau demidulce. Branza scoapta sau urda langa reteta preparata si mamaliga ne v or face sa ne lingem pe degete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute