Chiftele de Peste si Ricotta la Cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de Peste si Ricotta la Cuptor

Ingrediente

  • 100 g ton in conserva
  • 100 g macrou in conserva
  • 200 g ricotta
  • 60 g branza parmigiano sau grana
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • 1 lingurita frunze de arpagic
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • 1 lingurita sesam
  • ulei de masline

Mod de preparare

Scurgeti tonul, macroul de ulei sau sucul propriu si faramitati bine cu furculita. Puteti folosi doar ton sau doar macrou din conserva. Se amestecă pestele cu restul ingredientelor, se adaugă sare si piper după gust. Amestecati bine, compozitia, sa fie omogena si compacta. Daca ricotta lasa apa (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Incalziti cuptorul. Cu mainile ude, formati chiftele mai micute, usor turtite. Le tavaliti prin pesmet amestecat cu susan. Le puneti intr-o tava de cuptor, captusita cu hartie. Le stropiti sau ungeti cu ulei. Le coaceti circa 20-25 de minute, la o temp. De 180-200 °. Cam pe la jumatatea timpului, intoarceti chiftelele de pe o parte pe alta. Se pot lasa si alte 5 minute la grill. La sfarsit vor avea o culoare aurie, rumena.
Daca ricotta lasa apa si compozitia este mai moale (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Aceste chiftelutele sunt bune calde, dar si reci, perfecte pentru picnicuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa