Scurgeti tonul, macroul de ulei sau sucul propriu si faramitati bine cu furculita. Puteti folosi doar ton sau doar macrou din conserva. Se amestecă pestele cu restul ingredientelor, se adaugă sare si piper după gust. Amestecati bine, compozitia, sa fie omogena si compacta. Daca ricotta lasa apa (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Incalziti cuptorul. Cu mainile ude, formati chiftele mai micute, usor turtite. Le tavaliti prin pesmet amestecat cu susan. Le puneti intr-o tava de cuptor, captusita cu hartie. Le stropiti sau ungeti cu ulei. Le coaceti circa 20-25 de minute, la o temp. De 180-200 °. Cam pe la jumatatea timpului, intoarceti chiftelele de pe o parte pe alta. Se pot lasa si alte 5 minute la grill. La sfarsit vor avea o culoare aurie, rumena.
Daca ricotta lasa apa si compozitia este mai moale (depinde de la marca folosita) se pune pesmet in compozitie. Aceste chiftelutele sunt bune calde, dar si reci, perfecte pentru picnicuri.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii