Causa Peruana cu Ton

Complexitate
redusa
Causa Peruana cu Ton

Ingrediente

  • 5 cartofi mari
  • 200 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 160 gr de ton in conserva
  • 6 linguri cu varf de maioneza, plus de ornat
  • sare si piper
  • Pentru ornat
  • oua fierte
  • masline
  • salata verde etc

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata si se strivesc cu aparatul ca sa devina un piure. Lasati sa se raceasca. Se fierbe mazarea (sau puneti deja cea din conserva) si morcovul, pe care il taiati marunt cubulete.

Puneti intr-un castron toate legumele si tonul, puneti maioneza si amestecati bine. Maioneza sa nu fie prea multa, este necesara cat sa lege legumele. Sarati daca este nevoie si piperati. Puneti compozitia pe un platou, dati forma dorita si acoperiti cu un strat de maioneza.

Decorati cu oua fierte, masline si salata verde sau cu ce va place. Lasati in frigider, minim 2-3 ore inainte sa serviti.
Causa este o mancare peruana, o specie de budinca rece pe baza de cartofi fierti si diverse legume, cu sau fara peste, la care se adauga maioneza. Causa cu ton se numeste Causa de Atun, cea cu raci Causa de Camarones.

In loc de ton se poate face cu caracatita sau carne de pui. Se poate prezenta pe platou amestecand toate ingredientele intre ele gen salata boeuf sau sub forma de straturi, alternand ingredientele intre ele.

Eu am facut varianta cu ton, reteta luata dintr-o revista. Se mananca rece.. ideala pentru vara.
Se poate servi ca aperitiv dar si ca fel unic.

Dupa mine dupa o zi tinuta in frigider parca este si mai gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura