Caracatita in Stil Spaniol (pulpo A la Gallega)

Complexitate
redusa
Caracatita in Stil Spaniol (pulpo A la Gallega)

Ingrediente

  • -1 caracatita de max 1 kg
  • -13 sau 15 cartofiori
  • -ulei de masline
  • -boia
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Caracatita mea a fost congelata, asa ca, am scos- o din congelator, am pus-o intr-un bol si am bagat-o la frigider, asa incat sa se descongeleze treptat in 12 ore. A doua zi de dimineata am pus-o la fiert. Ii trebuie cam 1 h sa se fragezeasca, asa incat sa intre furculita usor in ea.

Separat, spalati cartofii si puneti-i la fiert cu tot cu coaja. Incercati cartofii cu furculita, cand credeti ca sunt fierti, daca intra usor in ei, inseamna ca sunt gata si puneti sa-i scoateti din apa. Asadar odata scosi din apa, se lasa la racit.

Atunci cand caracatita trece testul cu furculita, o scoateti si pe ea din apa si o lasati sa se raceasca putin. Dupa ce cartofii s-au racit putin, ii curatati de coaja. Curatati, pot fi taiati in doua si se pot aseza pe platou.

Aranjati pe platou, se stropesc cu ulei de masline, din abundenta, se adauga sare, piper si boia. Lasati deoparte cartofii si ocupati-va de caracatita. Dupa ce si aceasta s-a racit, se spala si se curata (daca e necesar).

Curatata, se taie rondele si se aseaza pe platou. Caracatita taiata, se stropeste cu ulei de masline din belsug si se adauga sare, piper si boia.

Puteti ca sa aranjati pe platou, cum am facut eu, cartofi pe marginea platoului si caracatita in mijloc sau puteti ca sa taiati cartofii rondele, sa ii stropiti cu ulei de masline, sa adaugati sare, piper si boia si deasupra lor sa puneti caracatita, care si ea a fost asezonata cu cele de mai sus .... cum doriti, in orice caz, se mananca impreuna, caracatita cu cartofi!

E un menu, usor de preparat, sanatos si extrem de gustos!
Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Tocana de toamna

Tocana de toamna

Tocana de toamna
Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere

Strudele romantice cu gutui si mere
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Eclere
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
3
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Prajitura cu Blat de Bezea
4
Dulciuri

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Culinar.RO

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia