Spalam bine calamarii si indepartam interiorul avand grija sa ramana intregi. Tentacolele le taiem marunt impreuna cu 1 ceapa, 1 catel de usturoi si chorizo si le calim in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa.
Luam de pe foc, adaugam orezul, sare si piper si lasam sa se racoreasca.
Umplem calamarii cu acest amestec si prindem capetele cu scobitori pentru a nu iesi umplutura.
Taiem restul de ceapa si usturoi si le calim cu dafinul in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora alcoolul. Punem si pasta de rosii, putina sare si chilli, o cana cu apa si calmarii umpluti.
Lasam la foc moderat pentru circa o ora, acoperit cu un capac. Ocazional amestecam ca sa nu se prinda. Dupa acest timp scoatem calmarii, iar daca sosul este prea lichid, mai lasam pe foc pana scade, apoi il trecem prin blender.
Servim cu piure de cartofi si/sau salata.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaChecul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...
Chec la cana cu NutellaSe pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapa
Comentarii