Burger cu Ton si Dovlecel

Complexitate
redusa
Burger cu Ton si Dovlecel

Ingrediente

  • Pentru 4 burgeri:
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 20 g unt
  • o conserva de ton bucati in suc propriu strecurat
  • 1 dovlecel mic razalit (aproximativ 100-130 g)
  • 1 ou ecologic putin batut
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 1/2 lingurita salvie
  • 1 lingurita suc de lamaie proaspat stors
  • sare de mare sau roz fina
  • un praf mic de ardei cayenne
  • piper proaspat macinat
  • 1 cana cheddar razalit (puteti pune si cascaval) 1/2 cana pesmet
  • Pentru 4 portii de asamblare:
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 galbenus fiert
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • sare si piper
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 1/6 ceapa rosie taiata bucati
  • 4 chifle sau covrigi (preferabil de casa)
  • 1 mana de rucola spalata si uscata
  • 1 morcov razalit
  • masline fara samburi injumatatite

Mod de preparare

Caliti ceapa in unt cu putina sare pana cand aceasta este caramalizata si are o culoare aurie dupa care lasati sa se raceasca. Coaceti ardeii, curatati de piele si lasati deoparte. Stoarceti bine dovlecelul de apa lasata.

Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru burgeri ajustand cantitatea de pesmet in functie de umiditatea amestecului. Intr-un blender puneti galbenusul fiert, ardeii, Dijon, ulei de masline si asezonati. Pulsati pana cand obtineti un sos gros fin. Ajustati asezonarea daca mai este nevoie.

Intr-o tigaie puneti putin ulei de masline. Impartiti amestecul pentru burgeri in 4 apoi formati in discuri bine compactate. Prajiti acestea dupa plac. Taiati chiflele in jumatate iar pe partea superioara a jumatatiii ungeti cu sos. Aranjati pe partea inferioara rucola, morcov, puneti un burger apoi acoperiti cu cealalta bucata de chifla.

*Daca folositi ardei rosu copt de la borcan atunci puneti doar jumatate si o lingurita de mustar Dijon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa