Baccala Con Le Patate (baccala cu Cartofi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Baccala Con Le Patate (baccala cu Cartofi)

Ingrediente

  • - 1 fileu de baccala
  • - 1 cutie mare rosii taiate mici
  • - 1 ceapa taiata pestisori
  • - 3 cartofi
  • - 3-4 linguri ulei de masline
  • - putin piper
  • - putin patrunjel verde

Mod de preparare

Baccala este un peste (cod), care este conservat cu multa sare. Este important ca pestele sa fie pus in apa rece pentru a se desara. Este indicat sa fie pus la desarat cel putin cu 4 ore inainte de-al pregatii, apa fiind schimbata la fiecare 1/2 ora. Altii spun ca se poate desara cu 24 ore inainte.

Pestele se clateste de apa in care a stat la desarat si se sterge cu un servet de bucatarie, dupa care se taie in bucati potrivite. Cartofii se curata de coaja, se taie in jumatate (pe lung), se felieaza si se pun in apa rece pentru a nu se oxida.

Rosiile se pun in cratita cu uleiul de masline, se adauga ceapa taiata si se lasa la foc mic 5 minute. Se adauga pestele, cartofii si se lasa sa fiarba la foc mic cam 20-25 minute, amestecind cu grija din cind in cind. Daca intre timp a mai scazut lichidul, puteti adauga putina apa calda. La sfirsit se adauga patrunjelul verde si putin piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc