Baccala este un peste (cod), care este conservat cu multa sare. Este important ca pestele sa fie pus in apa rece pentru a se desara. Este indicat sa fie pus la desarat cel putin cu 4 ore inainte de-al pregatii, apa fiind schimbata la fiecare 1/2 ora. Altii spun ca se poate desara cu 24 ore inainte.
Pestele se clateste de apa in care a stat la desarat si se sterge cu un servet de bucatarie, dupa care se taie in bucati potrivite. Cartofii se curata de coaja, se taie in jumatate (pe lung), se felieaza si se pun in apa rece pentru a nu se oxida.
Rosiile se pun in cratita cu uleiul de masline, se adauga ceapa taiata si se lasa la foc mic 5 minute. Se adauga pestele, cartofii si se lasa sa fiarba la foc mic cam 20-25 minute, amestecind cu grija din cind in cind. Daca intre timp a mai scazut lichidul, puteti adauga putina apa calda. La sfirsit se adauga patrunjelul verde si putin piper.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii