Zucchini fritters

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Zucchini fritters

Ingrediente

  • - 2 dovlecei zucchini de marime medie
  • - 1/2 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
  • - 2 - 3 fire de ceapa verde (dupa preferinta)
  • - 2 oua
  • - 60 g faina alba de grau 000 proaspat cernuta
  • - 1/2 lingurita cu sare fin macinata
  • - piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
  • - 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
  • - 2 linguri cu parmezan / grana padano

Mod de preparare

- Dovleceii zucchini se spala, se rad pe razatoare (pe portiunea cu gauri mari) si se pun intr-un bol. Se adauga sarea, se amesteca bine cu o lingura din lemn si se lasa timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- Ouale se bat cu telul intr-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine pentru a indeparta excesul de lichid (se poate folosi pentru acest timp de lucru o bucata mare de tifon).
- Se adauga ceapa verde si ouale pregatite anterior. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte si se amesteca intreaga compozitie.
- Se adauga faina (in doua etape) si se amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se pune in tigaie o lingura plina cu compozitia pregatita anterior si se intinde cu dosul lingurii sau cu o spatula (astfel incat compozitia sa se aplatizeze si sa dobandeasca o forma rotunda). Se coc pe ambele parti pana se rumenesc (aproximativ 3-5 minute fiecare).
- Dupa prajire se aseaza intre servetele absorbante din hartie pentru bucatarie (indepartand astfel excesul de ulei).
- Se adauga la suprafata (optional) putin parmezan sau grana padano inainte de servire.

Ingredientele sunt necesare penrtu 8-10 bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Frigarui de porc cu cartofi
Bucataras.RO

Frigarui de porc cu cartofi

Frigarui de porc cu cartofi
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!