Yin-yang

Complexitate
redusa
Yin-yang

Ingrediente

  • -350 g faina de malai
  • -2 l apa
  • -2 lingurite sare
  • -200-300 g branza de burduf
  • -1 ceasca cu smantana (250-300 g)
  • -100 g unt
  • -4 oua
  • -unt (pentru straturi)

Mod de preparare

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie. Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continu, pana se obtine un terci mai consistent. Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga).

Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf.
Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume. Lasati deoparte sa se raceasca.

Separat, intr-un bol omogenizati 2 oua, batute usor, cu branza de burduf si-n alt bol, alte 2 oua batute usor, cu smantana.

Luati un vas termorezistent si-l ungeti cu unt. Puneti alternativ un strat de mamaliga, unul de amestec cu branza, presarati cu putin unt, mamaliga, branza. Deasupra turnati amestecul cu smantana.

Dati la cuptor, la foc potrivit, pana incepe sa se rumeneasca putin, iar deasupra s-a format o crusta inchegata.

Veti fi surprinsi si nu veti recunoaste mamaliga. Este foarte pufoasa, ca un pandispan, si, mai ales, cremoasa.

POFTA BUNA!


Serviti-o calda, cu carnati afumati sau carne care au fost prajite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc