Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Portii
4
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel mic
  • 3 rosii mari
  • 150 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • verdeata tocata
  • Placinte cu varza :
  • 300 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 linguita de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de chefir
  • 150 ml apa calduta
  • Cipsurile de dovlecei
  • 1 dovlecel mic tip zuchini
  • 1 morcov
  • 70 g cascaval maturat razuit
  • Ceapa caramelizata:
  • 2 cepe rosii medii
  • 1 lingurita miere .

Mod de preparare

Am inceput cu vinetele si dovleceii
Vinetele si dovleceii dupa ce le-am spalat bine, le-am taiat felii, am sarat si am lasat 30 minute sa se scurga. Am asezat intr-o cratita straturi de vinete, apoi felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata (patrunjel si busuioc ), iar vinete si dovlecei, rosii, usturoi (deasupra sa fie un strat de rosii ). Am stropit cu ulei si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat sa se raceasca.
Placinte cu varza : am folosit 300 g faina, un plic de drojdie uscata, 1 linguita de zahar, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de chefir si cca. 150 ml apa calduta.
Se framant un aluat. Dupa framantare adaugam 3 linguri de varza calita (cca 250-300 g cruda ), eu am avut varza dulce calita si am folosit din acesta condimentat cu piper. Am lasat sa se dospeasca 30 de minute, dupa care am scos pe masa unsa cu putin ulei si am rupt bucati, am format bilute, apoi am lasat acoperit 10 minute sa creasca, am aplatizat cu mana, formand placinte, dar am taiat si cerculete ca la gogosi, deci se poate praji in ambele feluri. Am prajit in ulei incins.
Cipsurile de dovlecei : am folosit 1 dovlecel mic tip zuchini, 1 morcov si 70 g cascaval maturat razuit. Am spalat dovleceii, am razuit partea lor tare (fara miez si seminte) si am stors bine. Am curatat morcovii si am razuit. Am amestecat morcovul cu dovlecel si am razuit cascavalul, de preferat ar fi fost parmezan, dar nu am avut acasa, am condimentat cu piper, apoi am format bile ca la perisoare si am asezat in tava cu hartie de copt, am apasat fiecare biluta cu dosul lingurii pentru a da forma plata ca o mini clatita. Am incalzit cuptorul si am pus la copt la 180 de grade C, timp 15 minute, apoi am redus focul si am lasat 10 minute pana s-a rumenit pe margine si s-au uscat putin, am scos din cuptor si am lasat sa se receasca.
Ceapa caramelizata: am folosit 2 cepe rosii medii, am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm, o tigaie antiaderenta am infierbantat bine, am pus o ligura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, a luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare) am scos cu o paleta si am pus peste placinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia