Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Portii
4
Timp pregatire
100 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Vinete si dovlecei servite cu placinta de varza

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 1 dovlecel mic
  • 3 rosii mari
  • 150 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • verdeata tocata
  • Placinte cu varza :
  • 300 g faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 linguita de zahar
  • ½ lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 4 linguri de chefir
  • 150 ml apa calduta
  • Cipsurile de dovlecei
  • 1 dovlecel mic tip zuchini
  • 1 morcov
  • 70 g cascaval maturat razuit
  • Ceapa caramelizata:
  • 2 cepe rosii medii
  • 1 lingurita miere .

Mod de preparare

Am inceput cu vinetele si dovleceii
Vinetele si dovleceii dupa ce le-am spalat bine, le-am taiat felii, am sarat si am lasat 30 minute sa se scurga. Am asezat intr-o cratita straturi de vinete, apoi felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata (patrunjel si busuioc ), iar vinete si dovlecei, rosii, usturoi (deasupra sa fie un strat de rosii ). Am stropit cu ulei si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat sa se raceasca.
Placinte cu varza : am folosit 300 g faina, un plic de drojdie uscata, 1 linguita de zahar, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de chefir si cca. 150 ml apa calduta.
Se framant un aluat. Dupa framantare adaugam 3 linguri de varza calita (cca 250-300 g cruda ), eu am avut varza dulce calita si am folosit din acesta condimentat cu piper. Am lasat sa se dospeasca 30 de minute, dupa care am scos pe masa unsa cu putin ulei si am rupt bucati, am format bilute, apoi am lasat acoperit 10 minute sa creasca, am aplatizat cu mana, formand placinte, dar am taiat si cerculete ca la gogosi, deci se poate praji in ambele feluri. Am prajit in ulei incins.
Cipsurile de dovlecei : am folosit 1 dovlecel mic tip zuchini, 1 morcov si 70 g cascaval maturat razuit. Am spalat dovleceii, am razuit partea lor tare (fara miez si seminte) si am stors bine. Am curatat morcovii si am razuit. Am amestecat morcovul cu dovlecel si am razuit cascavalul, de preferat ar fi fost parmezan, dar nu am avut acasa, am condimentat cu piper, apoi am format bile ca la perisoare si am asezat in tava cu hartie de copt, am apasat fiecare biluta cu dosul lingurii pentru a da forma plata ca o mini clatita. Am incalzit cuptorul si am pus la copt la 180 de grade C, timp 15 minute, apoi am redus focul si am lasat 10 minute pana s-a rumenit pe margine si s-au uscat putin, am scos din cuptor si am lasat sa se receasca.
Ceapa caramelizata: am folosit 2 cepe rosii medii, am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm, o tigaie antiaderenta am infierbantat bine, am pus o ligura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, a luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare) am scos cu o paleta si am pus peste placinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca