Am inceput cu vinetele si dovleceii
Vinetele si dovleceii dupa ce le-am spalat bine, le-am taiat felii, am sarat si am lasat 30 minute sa se scurga. Am asezat intr-o cratita straturi de vinete, apoi felii de rosii, usturoi pisat, verdeata tocata (patrunjel si busuioc ), iar vinete si dovlecei, rosii, usturoi (deasupra sa fie un strat de rosii ). Am stropit cu ulei si am dat la cuptor pentru 20 de minute. Am lasat sa se raceasca.
Placinte cu varza : am folosit 300 g faina, un plic de drojdie uscata, 1 linguita de zahar, ½ lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline, 4 linguri de chefir si cca. 150 ml apa calduta.
Se framant un aluat. Dupa framantare adaugam 3 linguri de varza calita (cca 250-300 g cruda ), eu am avut varza dulce calita si am folosit din acesta condimentat cu piper. Am lasat sa se dospeasca 30 de minute, dupa care am scos pe masa unsa cu putin ulei si am rupt bucati, am format bilute, apoi am lasat acoperit 10 minute sa creasca, am aplatizat cu mana, formand placinte, dar am taiat si cerculete ca la gogosi, deci se poate praji in ambele feluri. Am prajit in ulei incins.
Cipsurile de dovlecei : am folosit 1 dovlecel mic tip zuchini, 1 morcov si 70 g cascaval maturat razuit. Am spalat dovleceii, am razuit partea lor tare (fara miez si seminte) si am stors bine. Am curatat morcovii si am razuit. Am amestecat morcovul cu dovlecel si am razuit cascavalul, de preferat ar fi fost parmezan, dar nu am avut acasa, am condimentat cu piper, apoi am format bile ca la perisoare si am asezat in tava cu hartie de copt, am apasat fiecare biluta cu dosul lingurii pentru a da forma plata ca o mini clatita. Am incalzit cuptorul si am pus la copt la 180 de grade C, timp 15 minute, apoi am redus focul si am lasat 10 minute pana s-a rumenit pe margine si s-au uscat putin, am scos din cuptor si am lasat sa se receasca.
Ceapa caramelizata: am folosit 2 cepe rosii medii, am taiat in 2 apoi pe orizontala felii de 1 cm, o tigaie antiaderenta am infierbantat bine, am pus o ligura de ulei de masline si am adaugat ceapa, am redus focul la mediu aproape minim si am calit ceapa 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se arda, pana capata o culoare maronie, am adaugat un strop de miere, a luat de pe foc si am continuat sa amestec 1-2 minute ( de la caldura tigaii se caramelizeaza in continuare) am scos cu o paleta si am pus peste placinte.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii