Taiati vinata in felii subtiri pe lungime si asezati feliile intr-o tava (unse cu ulei cu pensula de bucatarie si sarate) sub gratarul de la cuptor (daca nu aveti gratar la cuptor le asezati pur si simplu in tava si le lasati sa se coaca in cuptor putin mai mult la temperatura maxima sau le frigeti pe un gratar sau o tigaie fara ulei pe focul aragazului; nu trebuie sa fie prea prajite caci oricum se mai con in cuptor impreuna cu umplutura)
Asezati o parte dintre aceste felii pe fundul si peretii tavii si pastrati o parte ca sa acoperiti umplutura.
Puneti ceapa si telina cu putin ulei si sare intr-o tigaie si coaceti la foc mic amestecind des pina cind se inmoaie putin, nu trebuie sa prajiti ceapa. Varsati ceapa si telina intr-un castron in care ati pus deja restul ingredientelor (nuca tocata, piinea sau pesmetul dupa caz, brinza, patrunjelul, maghiranul, sare, piper si oul). Amestecati totul bine, obtineti un amestec asemanator cu compozitia de chiftele. Asezati cu o lingura umplutura peste vinetele din tava, nivelati bine si acoperiti cu restul de felii de vinata.
Coaceti in cuptorul gata incalzit la 180 °c circa 20-30 minute. Lasati apoi sa se odihneasca 5-10 minute inainte sa taiati felii si sa serviti.
e bun si rece, se poate taia si bucatele mai mici si se poate servi ca fingerfood.
Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosReteta simpla pentru briose pufoase cu ciocolata. Descopera cum sa pregatesti aceste delicii rapid, folosind ingrediente de...
Briose cu ciocolata - dulci si delicioaseAceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...
Prajitura aromata cu pere intregiIncercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Comentarii