Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Complexitate
redusa
Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 40 g unt nesarat
  • 4 cepe taiate marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei chili uscat sau 1/2 lingurita sos tabasco
  • 400 g sos de rosii
  • 180 ml supa concentrat de pui/legume
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei
  • 50 g Parmigiano Reggiano razalit fin
  • 1 lingura gouda razalita fin
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru topping:
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mare
  • 1 lingura busuioc taiat marunt
  • 100 g pesmet
  • 100 g gouda razalita
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati 12 felii de vinete (6 din fiecare) cu o grosime de 1 cm din partea cea mai groasa a acestora. Presarati cu putina sare pe ambele parti. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Puneti 4 felii din acestea si la foc mediu caliti 3 minute (daca focul e prea mare ajustati putin).

Adaugati inca o lingurita de ulei de masline, inturnati-le pe cealalta parte si mai lasati 3 minute. Transferati acestea pe o farfurie cu un prosop de bucatarie si procedati la fel cu restul. Lasati apoi deoparte.

Intr-o alta tigaie cu capacitate mare la foc mic saute ceapa in unt 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata, dulce si are o culoare aurie. Intre timp curatati de coaja bucatile de vinete ramase, feliati-le apoi taiati in cuburi mici.

In tigaia unde ati calit feliile de vinete puneti 10 g unt si usturoiul. Saute la foc mic 1 minut apoi adaugati cuburile de vinete si mai lasati inca 5 minute. Puneti apoi deoparte.

Cand ceapa este caramelizata adaugati cuburile de vinete cu usturoi, morcovii, sosul de rosii, cimbrul, tabasco, enibahar si supa de pui. La foc mediu lasati acestea 15 minute (amestecati la cateva minute) apoi asezonati. La sfarsit daca vi se pare prea uscat amestecul mai adaugati 20 ml supa de pui.

Intr-un bol amestecati ingredientele pentru umplutura iar intr-un alt bol pesmetul, gouda, ulei de masline extra virgin si asezonati. Intr-un vas termorezistent intindeti jumatate din amestecul cu sos de rosii. Luati fiecare felie de vanata si aranjati pe jumatate o lingurita plina din umplutura compactata (depinde cat de mari sunt feliile).

Aduceti cealalta parte deasupra astfel formandu-se o semiluna. Procedati la fel cu celelalte. Aranjati-le in vas lasand spatiu intre ele, distribuiti deasupra restul de sos cu rosii, imprastiati busuioc si patrunjel apoi pesmetul (nu compactati topping-ul, doar distribuiti uniform).

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si coaceti 25 de minute apoi fara folie 6-7 minute. Optional serviti cu salata, legume sau cartofi copti.
* Vasul termorezistent folosit a fost de 30 l x 17 l.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Chec de Ciocolata Crocant
1
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Tavalita cu Nuca
2
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Tort Fudge
Bucataras.RO

Tort Fudge

Cred ca reteta e originala din Anglia, dar eu am gasit-o intr-o carte de bucate greceasca...diferente prea mari nu sunt, dar...

Tort Fudge
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute