Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Complexitate
redusa
Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 40 g unt nesarat
  • 4 cepe taiate marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei chili uscat sau 1/2 lingurita sos tabasco
  • 400 g sos de rosii
  • 180 ml supa concentrat de pui/legume
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei
  • 50 g Parmigiano Reggiano razalit fin
  • 1 lingura gouda razalita fin
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru topping:
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mare
  • 1 lingura busuioc taiat marunt
  • 100 g pesmet
  • 100 g gouda razalita
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati 12 felii de vinete (6 din fiecare) cu o grosime de 1 cm din partea cea mai groasa a acestora. Presarati cu putina sare pe ambele parti. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Puneti 4 felii din acestea si la foc mediu caliti 3 minute (daca focul e prea mare ajustati putin).

Adaugati inca o lingurita de ulei de masline, inturnati-le pe cealalta parte si mai lasati 3 minute. Transferati acestea pe o farfurie cu un prosop de bucatarie si procedati la fel cu restul. Lasati apoi deoparte.

Intr-o alta tigaie cu capacitate mare la foc mic saute ceapa in unt 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata, dulce si are o culoare aurie. Intre timp curatati de coaja bucatile de vinete ramase, feliati-le apoi taiati in cuburi mici.

In tigaia unde ati calit feliile de vinete puneti 10 g unt si usturoiul. Saute la foc mic 1 minut apoi adaugati cuburile de vinete si mai lasati inca 5 minute. Puneti apoi deoparte.

Cand ceapa este caramelizata adaugati cuburile de vinete cu usturoi, morcovii, sosul de rosii, cimbrul, tabasco, enibahar si supa de pui. La foc mediu lasati acestea 15 minute (amestecati la cateva minute) apoi asezonati. La sfarsit daca vi se pare prea uscat amestecul mai adaugati 20 ml supa de pui.

Intr-un bol amestecati ingredientele pentru umplutura iar intr-un alt bol pesmetul, gouda, ulei de masline extra virgin si asezonati. Intr-un vas termorezistent intindeti jumatate din amestecul cu sos de rosii. Luati fiecare felie de vanata si aranjati pe jumatate o lingurita plina din umplutura compactata (depinde cat de mari sunt feliile).

Aduceti cealalta parte deasupra astfel formandu-se o semiluna. Procedati la fel cu celelalte. Aranjati-le in vas lasand spatiu intre ele, distribuiti deasupra restul de sos cu rosii, imprastiati busuioc si patrunjel apoi pesmetul (nu compactati topping-ul, doar distribuiti uniform).

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si coaceti 25 de minute apoi fara folie 6-7 minute. Optional serviti cu salata, legume sau cartofi copti.
* Vasul termorezistent folosit a fost de 30 l x 17 l.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.