Vinete Calite (Shao Qiezi)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Vinete Calite (Shao Qiezi)

Ingrediente

  • 1 vanata rotunda mare
  • 1 ardei iute mare (sau doi mici)
  • o bucata de praz
  • 4 - 6 catei de usturoi
  • 15 ml sos de soia
  • 5 ml otet de orez
  • 45 ml apa
  • 25 gr zahar
  • 4-5 gr sare
  • 1 gr praful de gust
  • 3 ml ulei de susan
  • 5 gr amidon

Mod de preparare

1. Se curata vanata de coaja si se taie in bucati. Se adauga 2 gr de sare in bucatile de vinete si se amesteca.
2. Se scot cotorul si semintele ardeiului iute, apoi se taie ardeiul in bucati. Se toaca prazul si usturoiul marunt.

3. Se pregateste, intr-un castron, o zeama alcatuita din sos de soia, otet de orez, apa, 2-3 gr de sare, praf de gust, ulei de susan si amidon, apoi se amesteca bine.
4. Dupa 10 minute se storc de apa bucatile de vinete.

5. Se toarna in tigaie o cantitate relativ mare de ulei. Cand uleiul devine cald, se pun in tigaie bucati de vinete care se prajesc la foc mijlociu. Se amesteca din cand in cand cu betisoare.
6. Cand culoarea bucatilor de vinete devine galben-aurie, se scot pe o farfurie. Se repeta acesti pasi pana la terminarea bucatilor de vinete. Dupa aceea, se curata tigaia de uleiul ramas.

7. Se pune putin ulei in tigaie si se incinge bine. Apoi se adauga in ulei prazul si jumatate din usturoiul taiat. Se prajeste la foc mijlociu pana cand se simte mirosul prazului si usturoiului.
8. Se pun in tigaie vinetele prajite si bucatile de ardei iute si se amesteca aproximativ 20 de secunde.

9. Se amesteca cu betisoare zeama pregatita pentru evitarea ramanerii amidonului pe fundul castronasului si apoi se adauga zeama in tigaie. Se amesteca bine. Se pune restul ustoriului in tigaie si se amesteca. Mancarea este gata si se pune pe o farfurie.
1. Vinetele absorb mult ulei. Pentru ca vinetele sa absoarba mai putin ulei in procesul de prajire, avem doua solutii:
a) Se pun bucatile de vinete pe butuc si se expun la soare timp de 3 ore pentru ca o parte din apa din vinete sa se evapore.
b) Se adauga sare in bucatile de vinete pentru ca apa din vinete sa iasa. Inainte de prajire, bucatile de vinete se storc de apa.

2. Este bine sa alegem vinete cu coaja mai putin lucioasa, care au gust mai bun.

3. Pregatim anticipat zeama, pentru economisirea timpului.

4. Punem o jumatate de usturoi maruntit la inceput si restul la sfarsit. Mancarea va avea un gust mai placut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia