Varza de Bruxelles la Cuptor

Complexitate
redusa
Varza de Bruxelles la Cuptor

Ingrediente

  • -400 g varza de Bruxelles congelata (/ proaspata- fierbeti in apa cu sare pana este facuta)
  • -oregano uscat, dupa gust
  • -2 oua
  • -200 g cascaval ras
  • -100 g smantana
  • -1 lingura unt + pentru uns tava
  • -2 linguri faina
  • -400 ml lapte
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara, dupa gust, optional

Mod de preparare

Puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati acoperit pe foc, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.

Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarati cu oregano, dupa gust.

Bateti ouale cu ½ din cantitatea de cascaval ras si repartizati uniform peste varza de Bruxelles din tava.
Separat, caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati apoi, la foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa.

Dati deoparte, inglobati smantana, sare si piper, dupa gust si nucsoara (optional).
Turnati uniform peste stratul de cascaval cu ou si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti portionat, cat este cald, ca fel principal sau garnitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.