Puneti apa usor sarata la fiert, intr-un vas potrivit ca marime. Adaugati varza de Bruxelles congelata in momentul cand apa clocoteste si lasati acoperit pe foc, circa 3 min sau pana ce varza este facuta si se poate strapunge usor cu dintii unei furculite.
Lasati la scurs intr-o strecuratoare si stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a-si pastra frumos culoarea. In functie de cat sunt de mari, le puteti lasa intregi sau taia in doua.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarati cu oregano, dupa gust.
Bateti ouale cu ½ din cantitatea de cascaval ras si repartizati uniform peste varza de Bruxelles din tava.
Separat, caliti putin faina in untul incins, stingeti cu lapte si lasati apoi, la foc mic, amestecand continuu, pana ce se ingroasa.
Dati deoparte, inglobati smantana, sare si piper, dupa gust si nucsoara (optional).
Turnati uniform peste stratul de cascaval cu ou si presarati cu restul de cascaval ras.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 20- 25 min, la foc potrivit sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti portionat, cat este cald, ca fel principal sau garnitura langa carne.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru aceasta reteta gustoasa de rasol de vita la cuptor, m-am inspirat din reteta lui Chef Adi Hadean.
Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si fragedaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii