Se caleste varza tocata marunt in doua linguri de untura.
Se amesteca la intervale scurte de timp.
La 5-7 minute de la momentul in care s-a pus varza pe foc se adauga jumatate cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac si se lasa la foc mic.
Dupa ce se evapora apa, se amesteca 2-3 minute si se mai adauga jumatate cescuta de apa.
Dupa ce se epuizeaza in acest mod cantitatea de apa specificata se lasa varza sa se caleasca in grasimea ramasa.
Se mai adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca.
Se mai lasa 5 minute, amestecandu-se la interval de un minut.
Se pune jumate lingurita de boia de ardei dulce boabele de piper si cimbrul curatat de pe tulpina sau cu tot cu tulpina si se amesteca.
Se mai lasa inca 5-6 minute la foc mediu si dupa acest rastimp varza e gata.
Se serveste cu carnati fripti, prajiti sau /si cu mamaliga sau in varianta "chifle umplute"*.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm facut patru portii de somon la cuptor, dar pentru fiecare am pus alta garnitura: cartofi, broccoli cu morcov, sparanghel...
Somon la cuptor cu 4 garnituriDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii