Toci de Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 cartofi mari
  • 2 oua
  • 3 linguri de faina
  • 1 praf de sare
  • putin piper
  • smantana
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala si se rad pe razatoare pe partea cea mare ca si merele pt placinta. Se pun ouale intregi, faina, sare si piper dupa gust (se poate pune si branza telemea rasa) se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tigaie se incinge ulei (putin mai mult sa fie suficient la prajit) si cand e fierbinte se pune din compozitia de cartofi cu lingura cate o gramajoara (compzitia de cartofi isi va lasa putina zeama dar nu-i nimic, se pune cu zeama cu tot la prajit).
Se lasa sa se rumeneasca si se intorc si pe partea cealalta.
Se servesc calzi cu smantana deasupra. Sunt foarte potiviti pentru cina, se pregatesc rapid, sunt hranitori, foarte gustosi ... si nu in ultimul rand si aspectuosi.

De mentionat: Am spus 4, 5 cartofi dar de fapt puteti face cam cat faceti de obicei ca si cartofi prajiti ( eu cam atat fac).... daca sunt mai putini sa puneti doar un ou in compozitie.
Pot fi pusi si ca garnitura la fripturi.
Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
2
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Bulgarasi Cu Cascaval
3
Aperitive

Bulgarasi Cu Cascaval

Bulgarasi Cu Cascaval
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde
Bucataras.RO

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde

In luna martie Cristina Toth este gazda provocarii Cutia Misterelor si ne-a adus o lista foarte interesanta si incitanta de...

Rulada din piept de rata cu fistic si ceapa verde
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate