Vinetele spalate si curatate se taie in felii groase de 1 cm, apoi se presara cu sare grunjoasa. Se lasa la scurs timp de o jumatate de ora, apoi se trec prin jet de apa rece si se fierb 2-3 minute in apa clocotita. Se scot si se lasa deoparte.
Separat, se caleste ceapa tocata. Se adauga morcovii si telina taiate cubulete, ardeii si gogosarii taiati felii si vinetele. Se amesteca usor si se innabusa 4-5 minute. Se toarna apoi apa fierbinte, doar cat sa acopere toate legumele si se lasa sa fiarba innabusit, 15-20 minute. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se fierbe in continuare timp de 10 minute. Se potriveste la gust de sare, piper, se presara patrunjel verde tocat fin si se rastoarna intr-un vas, care se pune la cuptorul incins, la foc mic.
Acum se face mamaliguta:
Se pune un litru de apa la fiert. Cand clocoteste, se adauga malaiul in ploaie, amestecand incontinuu. Se lasa sa fiarba timp de 20-25 minute, apoi se pune jumatate din unt si parmezanul ras, amestecand bine.
Se trage mamaliguta de pe foc si, cu o lingura de supa, se iau portii mici care se pun in tava cu tocanita. Se pune si restul de unt peste mamaliguta si se coace in continuare inca 10 -15 minute.
Se serveste imediat.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaMi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, m-am gandit sa-l fac sa rontaie putin cand il...
Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolataSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii