Tocanita De Dovlecel (cu Orez)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de dovlecel
  • -o ceapa
  • - jumate de ardei rosu
  • - jumate de ardei verde
  • - o linguritza de foi de dafin
  • - ulei de masline
  • - condimente
  • - o ceasca de orez

Mod de preparare

Se curata ingredientele si se taie marunt ceapa si ardeii (eu am bagat la robot si a iesit mai mult pasta ) se dau pe razatoare dovleceii, apoi se calesc ceapa si ardeii in putin ulei, dupa, se adauga dovlecelul si se amesteca bine toate, se lasa doua minute la calit si de aici se desparte reteta daca vreti: in prima varianta, se adauga orezul peste compozitie si se lasa la calit inca 2-3 minute impreuna si apoi se puna apa ( la o ceasca de orez se adauga 3 cesti de apa, insa... aveti grija sa alegeti orez cu bobul lung ca sa nu se sparga )

Se pun condimente si se lasa la foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa, (daca vreti puteti baga la cuptor )

a doua varianta este ca se lasa la calit bine dovlecelul si separat se fierbe orezul si se pun pe farfurie impreuna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa