Tocanita de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de ciuperci albe,
  • 1 ardei, o ceapa verde,
  • ulei,
  • sare, piper,
  • faina,
  • lapte
  • smantana/frisca nebatuta
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pt o CURATARE mai buna a ciupercilor se face in felul urmator:se umple un vas cu apa calda si se pune o lingura de faina,apoi se introduc ciupercile si se lasa 10 minute. Acest proces ajuta ciupercile sa se curete mai bine de pamantul ramas.

PREPARAREA:
Ceapa si ardeiul se toaca marunt.Ciupercile dupa spalare si curatare se taie fasii,apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa si ardeiul si se lasa sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Dupa fierbere se face ingroseala cu o lingura de faina si putina lapte, dupa care se intoduce in tocanita.

In tocanita se adauga putina smantana sau frisca nebatuta(da un gust excelent)si in cele din urma, patrunjelul verde si ...gata!!!

POFTA BUNA!
Am 21 de ani dar am destula experienta in arta culinara! Poate vi se pare absurd ca am mentionat de frisca nebatuta, dar credeti-ma da un gust desavarsit.

Recomand aceasta retete tuturor celor care au probleme intestinale (constipatie,balonare).
Tocanita de ciuperci se poate servi cu succes cu mamaliguta sau paste.

VA SFATUIESC CU DRAG SA INCERCATI ACEASTA RETETA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici