Tocanita de ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de ciuperci albe,
  • 1 ardei, o ceapa verde,
  • ulei,
  • sare, piper,
  • faina,
  • lapte
  • smantana/frisca nebatuta
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pt o CURATARE mai buna a ciupercilor se face in felul urmator:se umple un vas cu apa calda si se pune o lingura de faina,apoi se introduc ciupercile si se lasa 10 minute. Acest proces ajuta ciupercile sa se curete mai bine de pamantul ramas.

PREPARAREA:
Ceapa si ardeiul se toaca marunt.Ciupercile dupa spalare si curatare se taie fasii,apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa si ardeiul si se lasa sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Dupa fierbere se face ingroseala cu o lingura de faina si putina lapte, dupa care se intoduce in tocanita.

In tocanita se adauga putina smantana sau frisca nebatuta(da un gust excelent)si in cele din urma, patrunjelul verde si ...gata!!!

POFTA BUNA!
Am 21 de ani dar am destula experienta in arta culinara! Poate vi se pare absurd ca am mentionat de frisca nebatuta, dar credeti-ma da un gust desavarsit.

Recomand aceasta retete tuturor celor care au probleme intestinale (constipatie,balonare).
Tocanita de ciuperci se poate servi cu succes cu mamaliguta sau paste.

VA SFATUIESC CU DRAG SA INCERCATI ACEASTA RETETA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ratatouille de legume
Bucataras.RO

Ratatouille de legume

Daca va plac legumele, atunci si acest preparat o sa va placa. Este o reteta simpla, pregatita din cateva legume si un sos...

Ratatouille de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!