Ceapa taiata marisor se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga ardeiul maruntit. Dupa 20 de minute se adauga rosiile, usturoiul feliat, dafinul, cimbrul. (Desigur, si sare si piper. ) Se adauga o cana cu apa si se lasa cu capac la foc mic 30-40 de minute.
Se asaza fierbinte alaturi de doi boti de mamaliga rece, morcov murat si un ardei iute. . . si de n-ar fi post ma jur ca la canon ar merge si o Zghihara!
Bucatele de post ale taranului roman au fost intotdeauna nebagate in seama, ca insasi fiinta lui. Boerii si boernasii le credeau proaste,
mocane si sarace de orice gust. . . ". . . "mancari pregatite in firea lor simpla, ferite de orice ingrediente straine. . . "
Nicolae Filimon
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii