Intr-un vas, se cerne faina, se adauga sarea si untul rece taiat cubulete. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta pana la omogenizarea aluatului.
Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.
Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.
Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece. Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul. Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare.
Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 - 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa! O puteti savura alaturi de un pahar de iaurt sau de bere ;)
Sa va fie de folos!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorNu stiu daca v-am mai zis cat de mult ador prajiturile cu branza. :)
Cheesecake cu pereCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii