Tajina Seicului

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tajina Seicului

Ingrediente

  • Suntem in a douazeci si patra seara a lunii brumarului Luna sta agatata intr-un colt de cer, gata sa pice de plictiseala Ghicitorul in stele nu-i in palat Nici de cantat din alauta nu are ghiers seicul Mai e si infometat De carne nu era rost caci van
  • Acolo cineva pusese pe o tabla mare si rosa:
  • trei cepe
  • o capatana de usturoi
  • o cartoafa
  • patru morcovi
  • o mana de fasole din cele verzi
  • boabe de naut
  • masline si perje asijderea
  • patunjel verde tocat
  • patru flori de conopida cat pumnul
  • untdelemn din cel limpede si rosii din cele zdrobite
  • Ba mai era si chimion,si coriandru si scortisoara pisata
  • Basca boia iute!
  • Mai sa fie se scarpina seicul in cap prin turban ca doara nu au pierit toti, mormai el in barba Se uita incoace si incolo ca sa nu-l vaza nimeni, si, cum ii era foame tare, se apuca sa bucatareasca

Mod de preparare

Cali ceapa si morcovul in ulei incins.

Adauga patrunjelul si mirodeniile.

Se mai invarti pret de cinci minute iscodind pe ici pe colo si puse fasolea, nautul si usturoiul.

Cartoafa o puse si pe aceea ca doar nu in van o pusese pe tabla cine o pusese ....

Si cum nu mai avu rabdare rasturna tablaua cu totul peste tingire. Ba mai puse si vreo trei felii de alamaie ce gasi la indemana.

Tranti capacul si pret de un ceas nu se uita in tingire.

Un miros de condimente si senzatii dulci-acrisoare ii gadilau narile: asta da tajina, isi zise si porni a se veseli de unul singur ca de, asa bucate nu se impart cu nimeni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.