Tajina Seicului

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Tajina Seicului

Ingrediente

  • Suntem in a douazeci si patra seara a lunii brumarului Luna sta agatata intr-un colt de cer, gata sa pice de plictiseala Ghicitorul in stele nu-i in palat Nici de cantat din alauta nu are ghiers seicul Mai e si infometat De carne nu era rost caci van
  • Acolo cineva pusese pe o tabla mare si rosa:
  • trei cepe
  • o capatana de usturoi
  • o cartoafa
  • patru morcovi
  • o mana de fasole din cele verzi
  • boabe de naut
  • masline si perje asijderea
  • patunjel verde tocat
  • patru flori de conopida cat pumnul
  • untdelemn din cel limpede si rosii din cele zdrobite
  • Ba mai era si chimion,si coriandru si scortisoara pisata
  • Basca boia iute!
  • Mai sa fie se scarpina seicul in cap prin turban ca doara nu au pierit toti, mormai el in barba Se uita incoace si incolo ca sa nu-l vaza nimeni, si, cum ii era foame tare, se apuca sa bucatareasca

Mod de preparare

Cali ceapa si morcovul in ulei incins.

Adauga patrunjelul si mirodeniile.

Se mai invarti pret de cinci minute iscodind pe ici pe colo si puse fasolea, nautul si usturoiul.

Cartoafa o puse si pe aceea ca doar nu in van o pusese pe tabla cine o pusese ....

Si cum nu mai avu rabdare rasturna tablaua cu totul peste tingire. Ba mai puse si vreo trei felii de alamaie ce gasi la indemana.

Tranti capacul si pret de un ceas nu se uita in tingire.

Un miros de condimente si senzatii dulci-acrisoare ii gadilau narile: asta da tajina, isi zise si porni a se veseli de unul singur ca de, asa bucate nu se impart cu nimeni!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Tavalita cu Nuca
3
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Parteneri
Prajitura  de vara cu fructe
Bucataras.RO

Prajitura de vara cu fructe

O prajitura de vara delicioasa...si daca i-as spune prajitura perfecta sa stiti ca nu as gresi cu nimic :), de data aceasta...

Prajitura de vara cu fructe
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia