Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca, pana sunt aramii sau daca folositi carne, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. la 190 grade C.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.
Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii