Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Portii
8
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Ingrediente

  • - 250 g taitei lati/papardele
  • - sare
  • - piper proaspat macinat
  • - 800 g varza alba proaspata
  • - 1 ceapa tocata
  • - 2 linguri unt
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri otet
  • - 150 g bacon/sunca sau carne de pui ori curcan, taiata cubulete
  • - 2 varfuri de cutit chimen macinat sau dupa gust
  • - 2 varfuri de cutit coriandru macinat sau dupa gust
  • - 200 g smantana
  • - 1 lingura amidon
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - nucsoara rasa
  • - piper de Cayenne
  • - 200 g Emmentaler ras

Mod de preparare

Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca, pana sunt aramii sau daca folositi carne, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. la 190 grade C.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.

Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
3
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Pilaf cu praz si masline
Bucataras.RO

Pilaf cu praz si masline

Dacă tot am trecut la colorate și de post, mai aduc o rețetă tare faină! Spor și poftă bună! 

Pilaf cu praz si masline
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)