Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Portii
8
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Ingrediente

  • - 250 g taitei lati/papardele
  • - sare
  • - piper proaspat macinat
  • - 800 g varza alba proaspata
  • - 1 ceapa tocata
  • - 2 linguri unt
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri otet
  • - 150 g bacon/sunca sau carne de pui ori curcan, taiata cubulete
  • - 2 varfuri de cutit chimen macinat sau dupa gust
  • - 2 varfuri de cutit coriandru macinat sau dupa gust
  • - 200 g smantana
  • - 1 lingura amidon
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - nucsoara rasa
  • - piper de Cayenne
  • - 200 g Emmentaler ras

Mod de preparare

Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca, pana sunt aramii sau daca folositi carne, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. la 190 grade C.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.

Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.