Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Portii
8
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Taitei cu varza, bacon, cascaval si chimen, la cuptor

Ingrediente

  • - 250 g taitei lati/papardele
  • - sare
  • - piper proaspat macinat
  • - 800 g varza alba proaspata
  • - 1 ceapa tocata
  • - 2 linguri unt
  • - 2 lingurite zahar
  • - 4 linguri otet
  • - 150 g bacon/sunca sau carne de pui ori curcan, taiata cubulete
  • - 2 varfuri de cutit chimen macinat sau dupa gust
  • - 2 varfuri de cutit coriandru macinat sau dupa gust
  • - 200 g smantana
  • - 1 lingura amidon
  • - 200 ml lapte
  • - 2 oua
  • - nucsoara rasa
  • - piper de Cayenne
  • - 200 g Emmentaler ras

Mod de preparare

Tocati varza si separat ceapa, iar baconul/sunca sau carne de pui ori curcan, taiati-le cubulete.
Fierbeti pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti. Ungeti cu unt, inclusiv peretii laterali ai unui vas termorezistent, presarati cu cascaval ras si lasati in asteptare.
Caliti in untul incins cubuletele de bacon/sunca, pana sunt aramii sau daca folositi carne, pana isi schimba culoarea si incepe sa se rumeneasca usor.
Scoateti intr-un vas si in grasimea ramasa caliti ceapa tocata.
Adaugati zaharul si lasati pe foc pana se caramelizeaza, amestecand des.
Stingeti cu otet si dati in clocot.
Adaugati varza tocata si caliti 10 min.
Puneti bucatelele de bacon/sunca/carne si pastele fierte si scurse.
Condimentati cu sare, piper, chimen, coriandru si lasati inca cateva minute pe foc ca sa se combine aromele, amestecand. Dati deoparte si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare.
Amestecati-le cu compozitia de varza si taietei, turnati in vasul termorezistent, nivelati, apoi presarati cu ½ din cantitatea de cascaval ras.
Separat, amestecati bine galbenusurile cu amidonul, smantana, laptele, condimentati cu sare, piper de Cayenne si nucsoara si repartizati uniform peste compozitia de paste si varza.
Presarati cu restul de Emmentaler ras.
Acoperiti cu un capac/folie de aluminiu si dati la cuptorul preancalzit pentru cca 30 min. la 190 grade C.
Scoateti capacul/folia, ridicati temperatura la 210 grade si coaceti inca 15 min.

Lasati sa se racoreasca 5 min, apoi serviti cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura