Tagliattele cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350g tagliatella (taitei italienesti)
  • 400g ciuperci
  • 1 ceapa medie,
  • o capatana de usturoi
  • 1 ceasca de ulei(masline)
  • 1 cubulet de supa Knorr
  • 1 leg de patrunjel,
  • jumatate ceasca vin alb sec
  • cascaval ras,
  • sare, piper negru macinat

Mod de preparare

Se toaca ceapa jullien(solzisori), se se toaca usturoiul marunt, si se toaca patrunjelul cat mai marunt. Ciupercile se curata si se toc nu prea marunt.

Se pune uleiul la incins si cand este destul de fierbinte se pune ceapa cu usturoiul la calit pana devine cristalina.Apoi se aduga patrunjelul si se mai amesteca 1 min. Se adauga 1/4 pahar de apa, si se lasa sa fiarba cca 3-4 min. Dupa care se adauga ciupercile.

In acest timp sa pune o cratita cu apa pe foc in care s-a adaugat o lingurita de sare. Aceasta pentru fierberea pastelor. In acest timp peste ciupercile calite se pune cubuletul de Knorr si se lasa sa scada la foc mic.se adauga vinul si se mesteca usor. Se lasa sa scada (dar nu prea mult pentru ca sosul este delicios).

Cand pastele sunt suficient de fierte, se trec pe sub un jet de apa rece si se aduga peste sosul de ciuperci amestecand usor unde se lasa cca 2-3 min pentru a capata gustul sosului.

Se servesc cu cascaval ras pe deasupra, sau dupa perferinta cu kechup dulce!

Pofta buna...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Inghetata cu zmeura si mascarpone
Bucataras.RO

Inghetata cu zmeura si mascarpone

Inghetata cu zmeura si mascarpone
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola