Supa/Ciorba de Ceapa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 cepe medii
  • 2 Morcovi
  • 1 Pastarnac/Patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1-2 ardei (verzi/rosii)
  • 1 catel usturoi
  • • Optional: ulei, smantana, ou
  • • Condimente: sare, piper, cimbru, condiment legume, chilli, mujdei de usturoi

Mod de preparare

Faza 1: Supa

Se taie morcovii cubulete sau felii subtiri, si se pun la fiert, si se lasa sa fiarba ~20 de minute.
Intre timp, se taie cubulete pastarnacul, si dupa ce au fiert morcovii se adauga pastarnacul si telina. Se lasa sa fiarba ~15 minute, in timp ce se scoate spuma cu o lingura. Se adauga cu generozitate sare si piper.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt, si se pune in ulei la calit intr-o tigaie, pana cand se rumeneste, dupa care se adauga in supa tot continutul. Se lasa la fiert ~30 minute pana cand supa capata gust. Se adauga condimente dupa gust.
Ceapa, usturoiul si morcovii dau supei un gust dulceag, de aceea se poate pune mai mult decat de obicei sare, piper, cimbru, sau chiar un pic de chilli sau ardei iute.

Supa poate fi servita si asa, dar pentru a o face mai consistenta se poate trece la etapa a 2-a:


Faza 2: Ingrosarea supei - Ciorba

Se ia supa de pe foc, si se lasa putin la racit. In timpul acesta, se bate 1 ou, si se adauga smantana. Se continua amestecul, si se adauga linguri din supa peste amestec, pana cand se combina bine. Se adauga amestecul in supa, si se mai pune la fiert 15 minute.

Pentru efect si textura, se poate da putin morcov prin razatoare, si se pune in tigaie la calit in putin ulei. Morcovul e calit cand din crud/portocaliu devine galbui si pufos ca textura. Se adauga uleiul cu morcovul peste supa. Asta ii va da un aspect uleios/gras portocaliu placut, iar intreg continutul va arata ca si ciorba de burta. Desi nu contine carne sau grasimi, supa va avea o consistenta deosebita, datorata usturoiului, cepei si smantanii.

De preferinta se serveste cu paine prajita sau crutoane.
Se poate adauga dupa gust Mujdei de Usturoi, Smantana si alte condimente clasice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti