Faza 1: Supa
Se taie morcovii cubulete sau felii subtiri, si se pun la fiert, si se lasa sa fiarba ~20 de minute.
Intre timp, se taie cubulete pastarnacul, si dupa ce au fiert morcovii se adauga pastarnacul si telina. Se lasa sa fiarba ~15 minute, in timp ce se scoate spuma cu o lingura. Se adauga cu generozitate sare si piper.
Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt, si se pune in ulei la calit intr-o tigaie, pana cand se rumeneste, dupa care se adauga in supa tot continutul. Se lasa la fiert ~30 minute pana cand supa capata gust. Se adauga condimente dupa gust.
Ceapa, usturoiul si morcovii dau supei un gust dulceag, de aceea se poate pune mai mult decat de obicei sare, piper, cimbru, sau chiar un pic de chilli sau ardei iute.
Supa poate fi servita si asa, dar pentru a o face mai consistenta se poate trece la etapa a 2-a:
Faza 2: Ingrosarea supei - Ciorba
Se ia supa de pe foc, si se lasa putin la racit. In timpul acesta, se bate 1 ou, si se adauga smantana. Se continua amestecul, si se adauga linguri din supa peste amestec, pana cand se combina bine. Se adauga amestecul in supa, si se mai pune la fiert 15 minute.
Pentru efect si textura, se poate da putin morcov prin razatoare, si se pune in tigaie la calit in putin ulei. Morcovul e calit cand din crud/portocaliu devine galbui si pufos ca textura. Se adauga uleiul cu morcovul peste supa. Asta ii va da un aspect uleios/gras portocaliu placut, iar intreg continutul va arata ca si ciorba de burta. Desi nu contine carne sau grasimi, supa va avea o consistenta deosebita, datorata usturoiului, cepei si smantanii.
De preferinta se serveste cu paine prajita sau crutoane.
Se poate adauga dupa gust Mujdei de Usturoi, Smantana si alte condimente clasice.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaBriosele cu fructe sunt o gustare minunata atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!
Briose cu afine, prune, crocant de migdale si topping de frisca aromatizataMi-am amintit cum ne rasfata mamaia cu diverse bunatati, printre care si aceste fursecuri, retata exact nu o mai stiu ca eram...
Deserturi fursecuri motateSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii