Sparanghel Milanez (cu Ou)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sparanghel Milanez (cu Ou)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • cca 12-14 fire de sparanghel
  • 2 oua
  • parmezan ras

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se rupe/taie partea lemnoasa a fiecarui fir si apoi daca este nevoie (caci daca este foarte fraged nu este nevoie) se curata usor cu un cutit prin razuire partea externa. Nu exagerati caci gustul dar si mare parte dintre " calitatile" sparanghelului se gasesc exact in aceasta coaja externa.

Taiati cit de cit de aceeasi lungime firele (partea in exces o folositi la alta retata) si le fierbeti in oala speciala in care stau in vertical sau legate in asa fel incit virfurile sa nu fie scufundate in apa, ele fiind foarte fragede se vor coace la aburii apei in care se fierbe restul firelor.

Prajiti ouale ochiuri in unt.

Asezati pe fiecare farfurie cite 6-7 fire de sparanghel (traditional asta este numarul pentru fiecare portie). Si deasupra varsati putin (dar foarte putin) unt topit, apoi oul ochi si parmezan ras (dupa cum va place mai mult sau mai putin).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
2
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Cum se face sucul de roșii
5
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Parteneri
Desert tarta frangipane cu zmeura
Bucataras.RO

Desert tarta frangipane cu zmeura

Indiferent ca alegeti sa faceti o tarta mai mare sau mini tarte, ele sunt la fel de gustoase si delicioase.

Desert tarta frangipane cu zmeura
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia