Sparanghel Milanez (cu Ou)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sparanghel Milanez (cu Ou)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 portii:
  • cca 12-14 fire de sparanghel
  • 2 oua
  • parmezan ras

Mod de preparare

Sparanghelul se curata, se rupe/taie partea lemnoasa a fiecarui fir si apoi daca este nevoie (caci daca este foarte fraged nu este nevoie) se curata usor cu un cutit prin razuire partea externa. Nu exagerati caci gustul dar si mare parte dintre " calitatile" sparanghelului se gasesc exact in aceasta coaja externa.

Taiati cit de cit de aceeasi lungime firele (partea in exces o folositi la alta retata) si le fierbeti in oala speciala in care stau in vertical sau legate in asa fel incit virfurile sa nu fie scufundate in apa, ele fiind foarte fragede se vor coace la aburii apei in care se fierbe restul firelor.

Prajiti ouale ochiuri in unt.

Asezati pe fiecare farfurie cite 6-7 fire de sparanghel (traditional asta este numarul pentru fiecare portie). Si deasupra varsati putin (dar foarte putin) unt topit, apoi oul ochi si parmezan ras (dupa cum va place mai mult sau mai putin).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.