Se taie in doua un dovleac de tip "spaghetti" si se pune intr-o tava cu apa, cu taietura si semintele in jos. Se pune in cuptorul preincalzit la temperatura 190 C (375 F).
Se coace circa jumatate de ora sau pana furculita patrunde foarte usor in pulpa.
In timp ce dovleacul se coace, se pregatesc celelalte ingrediente.
Ceapa, usturoiul si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, respectiv se feliaza (ardeiul). Maslinele se toaca si ele marunt sau se taie in jumatate, iar sparanghelul se scoate din borcan fara sa se spele si se taie in patratele mai mici. Se pregateste sarea si piperul, oregano, busuioc si cimbru, dar se pot folosi si alte condimente daca astea nu va sant pe plac.
Se indeparteaza dovleacul din cuptor, se arunca apa in care a stat si se lasa sa se racoreasca putintel.
Trebuie sa avem grija sa nu ne ardem pa maini, deci lucrati cu o manusa de bucatarie.
Indepartam semintele din cele doua jumatati cand s-au racorit destul ca sa le manevram, dupa care, cu o furculita, prin miscari de inainte si inapoi, formam spaghetele.
Le lasam pe o farfurie sa se raceasca.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline si prajim circa 2 minute ceapa tocata si usturoiul. Dupa scurgerea celor 2 minute, adaugam feliutele de ardei si mai prajim 1 minut dupa care adaugam spaghetele de dovleac, maslinele si anghinarea. Lasam pe foc pana se incalzesc toate bine.
Se ia de pe foc, se adauga parmesan ras, sucul in care au stat maslinele si condimentele pregatite, se sareaza si se pipereaza dupa gust si se mai pune 1 minut la foc.
Se serveste cald langa o felie de paine prajita cu usturoi.
Reteta este de post, dar eu am adaugat in ea parmesan. Daca o doriti de post sau mai putin calorica, renuntati la branza sau folositi branza vegetariana
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAm avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură,...
Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumataCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii