Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Ingrediente

  • Pentru 30 de sarmalute:
  • 40-50 foi de vita
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 cana de ceai cu ciuperci pleurotus spalate si tocate
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete mici sau rasi pe razatoare
  • 300 gr orez integral
  • 1 cutie de conserve din cele mici cu pulpa de rosii
  • patrunjel si marar tocat (merge si uscat)
  • ulei si sare

Mod de preparare

- inabusiti ceapa in tigaie cu putin ulei impreuna cu morcovul
- adaugati orezul, ciupercile spalate, curatate si tocate si o ceana (250 ml) de apa, acoperiti cu capac si lasati la foic mic pina cind apa se evapora, la sfirsit amestecati mai des si lasati sa se fiarba fara capac
- adaugati sare, patrunjelul si mararul

- puneti cite o lingura din aceasta umplutura pe fiecare frunza de vita si formati sarmalutele

- puneti sarmalele in cratita tapetata cu o parte dintre frunzele de vita rupte sau prea mici, puteti face mai multe straturi daca vreti si sa puneti macar o frunza intre straturi, terminati cu un strat de frunze deasupra sarmalutelor

- varsati pulpa de rosii si apoi apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalutele, pina la nivelul lor apoi puteti pune o farfurie intoarsa sau un capac mai mic care sa tina sarmalele sub nivelul apei in timpul fierberii

- coaceti mai mult de 1 ora la foc mic (eu in oala de fonta smaltuita) si verificati sa nu ramina fara apa (mai adaugati daca e nevoie, la mine nu a fost caci am tinut focul mic mereu si oala acoperita) .

- lasati sa se raceasca putin inainte de a servi, se pot minca si reci
* Daca frunzele folosite de voi sunt ca si cele folosite de mine din borcan de la alimentara atunci trebuie sa le tineti in apa rece putin pina isi mai pierd din sarea in exces si din gustul de conserva.
Pastrati o parte din frunze ca sa puneti jumatate pe fundul oalei si alta jumatate deasupra sarmalutelor cind puneti oala la fiert, eu am pus vreo 10 dedesubt si alte 10 deasupra caci erau foarte mici si rupte, pe cele mari (30 buc) le-am facut sarmale.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca