Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Ingrediente

  • Pentru 30 de sarmalute:
  • 40-50 foi de vita
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 cana de ceai cu ciuperci pleurotus spalate si tocate
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete mici sau rasi pe razatoare
  • 300 gr orez integral
  • 1 cutie de conserve din cele mici cu pulpa de rosii
  • patrunjel si marar tocat (merge si uscat)
  • ulei si sare

Mod de preparare

- inabusiti ceapa in tigaie cu putin ulei impreuna cu morcovul
- adaugati orezul, ciupercile spalate, curatate si tocate si o ceana (250 ml) de apa, acoperiti cu capac si lasati la foic mic pina cind apa se evapora, la sfirsit amestecati mai des si lasati sa se fiarba fara capac
- adaugati sare, patrunjelul si mararul

- puneti cite o lingura din aceasta umplutura pe fiecare frunza de vita si formati sarmalutele

- puneti sarmalele in cratita tapetata cu o parte dintre frunzele de vita rupte sau prea mici, puteti face mai multe straturi daca vreti si sa puneti macar o frunza intre straturi, terminati cu un strat de frunze deasupra sarmalutelor

- varsati pulpa de rosii si apoi apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalutele, pina la nivelul lor apoi puteti pune o farfurie intoarsa sau un capac mai mic care sa tina sarmalele sub nivelul apei in timpul fierberii

- coaceti mai mult de 1 ora la foc mic (eu in oala de fonta smaltuita) si verificati sa nu ramina fara apa (mai adaugati daca e nevoie, la mine nu a fost caci am tinut focul mic mereu si oala acoperita) .

- lasati sa se raceasca putin inainte de a servi, se pot minca si reci
* Daca frunzele folosite de voi sunt ca si cele folosite de mine din borcan de la alimentara atunci trebuie sa le tineti in apa rece putin pina isi mai pierd din sarea in exces si din gustul de conserva.
Pastrati o parte din frunze ca sa puneti jumatate pe fundul oalei si alta jumatate deasupra sarmalutelor cind puneti oala la fiert, eu am pus vreo 10 dedesubt si alte 10 deasupra caci erau foarte mici si rupte, pe cele mari (30 buc) le-am facut sarmale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect

Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...

Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios

Fursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...

Fursecuri cu migdale - un desert simplu si delicios
Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt

Varza cu carnati si ardei copt
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Gogosari in sos de mustar cu otet
3
Conserve, muraturi

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Sirop de patlagina
4
Conserva de Peste in Sos Tomat
5
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Parteneri
Supa de porumb
Bucataras.RO

Supa de porumb

Am crescut cu porumb, am crescut cu mamaliga. Era mancarea cea mai indragita din copilaria mea. Nu am decat amintiri frumoase...

Supa de porumb
Clatite americane cu dulceata de gutui
Culinar.RO

Clatite americane cu dulceata de gutui

Clatite americane cu dulceata de gutui
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Gustos.RO

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia