Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Sarmalute in Foi de Vita cu Orez Integral si Pleurotus

Ingrediente

  • Pentru 30 de sarmalute:
  • 40-50 foi de vita
  • Umplutura:
  • 1/2 ceapa tocata marunt
  • 1 cana de ceai cu ciuperci pleurotus spalate si tocate
  • 2 morcovi curatati si taiati cubulete mici sau rasi pe razatoare
  • 300 gr orez integral
  • 1 cutie de conserve din cele mici cu pulpa de rosii
  • patrunjel si marar tocat (merge si uscat)
  • ulei si sare

Mod de preparare

- inabusiti ceapa in tigaie cu putin ulei impreuna cu morcovul
- adaugati orezul, ciupercile spalate, curatate si tocate si o ceana (250 ml) de apa, acoperiti cu capac si lasati la foic mic pina cind apa se evapora, la sfirsit amestecati mai des si lasati sa se fiarba fara capac
- adaugati sare, patrunjelul si mararul

- puneti cite o lingura din aceasta umplutura pe fiecare frunza de vita si formati sarmalutele

- puneti sarmalele in cratita tapetata cu o parte dintre frunzele de vita rupte sau prea mici, puteti face mai multe straturi daca vreti si sa puneti macar o frunza intre straturi, terminati cu un strat de frunze deasupra sarmalutelor

- varsati pulpa de rosii si apoi apa cit este nevoie ca sa acoperiti sarmalutele, pina la nivelul lor apoi puteti pune o farfurie intoarsa sau un capac mai mic care sa tina sarmalele sub nivelul apei in timpul fierberii

- coaceti mai mult de 1 ora la foc mic (eu in oala de fonta smaltuita) si verificati sa nu ramina fara apa (mai adaugati daca e nevoie, la mine nu a fost caci am tinut focul mic mereu si oala acoperita) .

- lasati sa se raceasca putin inainte de a servi, se pot minca si reci
* Daca frunzele folosite de voi sunt ca si cele folosite de mine din borcan de la alimentara atunci trebuie sa le tineti in apa rece putin pina isi mai pierd din sarea in exces si din gustul de conserva.
Pastrati o parte din frunze ca sa puneti jumatate pe fundul oalei si alta jumatate deasupra sarmalutelor cind puneti oala la fiert, eu am pus vreo 10 dedesubt si alte 10 deasupra caci erau foarte mici si rupte, pe cele mari (30 buc) le-am facut sarmale.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Briose cu visine (sau orice fruct)
2
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura cu gem si cacao
4
Dulciuri

Prajitura cu gem si cacao

Prajitura cu gem si cacao
Branzoaicele Bunicii
5
Dulciuri

Branzoaicele Bunicii

Branzoaicele Bunicii
Parteneri
Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan
Bucataras.RO

Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan

Este foarte gustoasă și sățioasă o astfel de salată! Se prepară la borcan și este potrivită a fi servită în...

Salata de varza cu ton si rosii deshidratate, la borcan
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Tort copii
Gustos.RO

Tort copii

Tort copii