Sarmalute de post cu ciuperci

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
medie
Sarmalute de post cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci
  • 500 g ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ceasca pasta de ardei
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura cu bulion
  • 20 ml ulei
  • 250 g orez
  • sare
  • piper
  • frunza de vita sau varza murata
  • cimbru

Mod de preparare

In cratita cu ulei se pune ceapa taiata marunt, morcovul ras fin, 1 ceasca cu apa si se soteaza pana scade apa; se adauga apoi ciupercile curatate, daca e cazul sau doar spalate, taiate marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga pasta de ardei, 1 lingura de bulion, iar dupa ce a scazut si a iesit uleiul la suprafata, se adauga orezul spalat si scurs, sare si piper dupa gust, putin cimbru, marar verde sau uscat, se amesteca bine umplutura, apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
In acest timp, se pregatesc frunzele, daca sunt verzi se oparesc cateva minute, daca sunt de la borcan, se tin in apa la desarat, iar daca sunt de la congelator, se lasa sa se dezghete.
Se formeaza sarmalutele, se pun in vasul cu fund gros sau un tuci cine are, se acopera cu frunze, se adauga sucul de rosii si in completare apa, cat sa le acopere si putin bors cine doreste, putina sare, o farfurie sau un capac sa stea direct pe sarmalute sa nu se desfaca la fiert, apoi se pune vasul in cuptor, la foc moderat, pentru 1 ora, verificand sa nu ramana fara zeama.
Dupa acest timp, se scoate o sarma sa se verifice daca-i fiarta, apoi se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta (optional)
Sunt bune calde, dar reci sunt mai bune!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Desert Nutella French Rolls
Bucataras.RO

Desert Nutella French Rolls

Am vazut reteta de https://www.bucataras.ro/retete/soft-french-bread-rolls-84156.html a Rocsanei si le-am pus gand rau,...

Desert Nutella French Rolls
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri