In cratita cu ulei se pune ceapa taiata marunt, morcovul ras fin, 1 ceasca cu apa si se soteaza pana scade apa; se adauga apoi ciupercile curatate, daca e cazul sau doar spalate, taiate marunt; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga pasta de ardei, 1 lingura de bulion, iar dupa ce a scazut si a iesit uleiul la suprafata, se adauga orezul spalat si scurs, sare si piper dupa gust, putin cimbru, marar verde sau uscat, se amesteca bine umplutura, apoi se lasa deoparte sa se raceasca.
In acest timp, se pregatesc frunzele, daca sunt verzi se oparesc cateva minute, daca sunt de la borcan, se tin in apa la desarat, iar daca sunt de la congelator, se lasa sa se dezghete.
Se formeaza sarmalutele, se pun in vasul cu fund gros sau un tuci cine are, se acopera cu frunze, se adauga sucul de rosii si in completare apa, cat sa le acopere si putin bors cine doreste, putina sare, o farfurie sau un capac sa stea direct pe sarmalute sa nu se desfaca la fiert, apoi se pune vasul in cuptor, la foc moderat, pentru 1 ora, verificand sa nu ramana fara zeama.
Dupa acest timp, se scoate o sarma sa se verifice daca-i fiarta, apoi se opreste focul.
Se serveste cu mamaliguta (optional)
Sunt bune calde, dar reci sunt mai bune!
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii