Faceti o supa din ingredientele indicate. Strecurati legumele. Puneti soia sa se hidrateze in supa strecurata cata vreme pregatiti restul compozitiei.
Alegeti arpacasul si spalati-l in cateva ape.
Tocati marunt ciupercile si scadeti-le cu putin ulei si sare.
Spalati miezul de nuca in mai multe ape, uscati-l si apoi pisati-l nu foarte marunt.
Tocati marunt ceapa si rumeniti-o usor in putin ulei.
Alegeti stafidele si spalati-le in cateva ape.
Dati pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul apoi, prajiti-le in putin ulei.
Scurgeti soia de excesul de lichid.
Amestecati toate ingredientele pregatite pana acum, adaugati cimbrul si mararul tocat fin. Amestecati. Potriviti de sare si piper. Adaugati 100 ml apa apoi omogenizati.
Cu acest amestec, impaturiti sarmale in frunze de vita de vie. Asezati pe fundul oalei un rand de frunze, dupa care puneti sarmalele iar deasupra lor inca un strat de frunze.
Puneti peste sarmale o farfurie - care sa le tina presate, turnati vinul si apa si acoperiti cu capac. Fierbeti la foc mic. Dupa 2,5 ore diluati pasta de rosii cu zeama in cara au fiert sarmalele si turnati-o la loc in oala. Mai fierbeti 1/2 ora apoi stingeti focul.
Pentru sos : fierbeti toate ingredientele indicate pentru sos pana cand rezulta un sos consistent. Stingeti focul si amestecati cu marar tocat marunt.
Serviti sarmalele impreuna cu sosul. Bautura: vin alb, demidulce.
Frunzele de vita
- daca sunt proaspete, opariti-le in bors clocotit, dupa care acoperiti cu capac si lasati asa pana se raceste borsul;
- daca sunt congelate, lasti-le pe masa din bucatarie ca sa se decogeleze.
In locul frunzelor de vita se poate folosi varza murata, frunze de stevie sau de leustean.
Sarmalele astfel pregatite au un gust usor dulceag. Daca nu va place acest gust, puteti renunta la stafide.
Arpacasul se poate inlocui cu orez cu bobul rotund (nu prefiert!).
Lichidul in care fierb sarmalele nu trebuie sa depaseasca volumul acestora. Daca aveti prea mult lichid, lasati sa fiarba oala fara capac in ultima ora. Ideal este ca la sfarsitul fierberii sarmalele sa ramana "pe uscat".
Daca aveti mai multe sarmale si vreti sa le reincalziti, puneti-le intr-o oala mica cu 1/2 cescuta cu apa. acoperiti cu capac si tineti pe foc potrivit 3-4 minute.
Se pot servi calde sau reci - dupa preferinta.
Nu uitati sa le serviti cu sos si sa presarati marar proaspat, tocat marunt.
Pofta buna!
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii