Rondele din Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa
Rondele din Cartofi cu Spanac

Ingrediente

  • 120 g spanac fiert
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri branza rasa
  • 450 g cartofi
  • 1/2 pahar lapte cald
  • 2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras

Mod de preparare

Curatati si spalati in mai multe ape frunzele de spanac. Puneti-le in apa sarata ce clocoteste, acoperiti cu un capac, stingeti imediat focul si lasati la infuzat 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Caliti-l in unt incins, cateva minute, amestecand continuu, pana scade toata apa. Lasati la racit. Amestecati-l cu branza rasa.

Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti si curatati de coaja.
Pasati ca pentru piure, omogenizati bine cu sare, piper, nucsoara pudra, dupa gust si atata lapte cald, cat sa obtineti o compozitie mai groasa. Lasati sa se raceasca.

Intindeti piureul pe o hartie de copt, sub forma de dreptunghi, in strat de 1 cm grosime, adaugati tot in strat compozitia cu spanac si rulati sub forma de sul, ajutandu-va de hartie.
Taiati cu grija, in rondele, de grosimea unui deget. Treceti bucatile obtinute, pe rand, prin faina, ouale usor batute si pesmet. Prajiti-le in ulei incins, pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti calde, presarate cu parmezan ras alaturi de o salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti

Mucenici Moldovenesti
Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui

Tocana de cartofi cu piept de pui
Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt
Cele mai apreciate rețete
Sos (dip) de Usturoi
1
Garnituri

Sos (dip) de Usturoi

Sos (dip) de Usturoi
Chiftelute la Cuptor
3
Fripturi

Chiftelute la Cuptor

Chiftelute la Cuptor
Parteneri
Frigarui asortate la gratar
Bucataras.RO

Frigarui asortate la gratar

Gustoase si sanatoase.

Frigarui asortate la gratar
Reteta de mucenici moldovenesti
Culinar.RO

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Mucenici moldovenesti
Gustos.RO

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti