Rondele din Cartofi cu Spanac

Complexitate
redusa
Rondele din Cartofi cu Spanac

Ingrediente

  • 120 g spanac fiert
  • 20 g unt
  • 2-3 linguri branza rasa
  • 450 g cartofi
  • 1/2 pahar lapte cald
  • 2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • sare
  • piper
  • nucsoara pudra
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • parmezan ras

Mod de preparare

Curatati si spalati in mai multe ape frunzele de spanac. Puneti-le in apa sarata ce clocoteste, acoperiti cu un capac, stingeti imediat focul si lasati la infuzat 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Caliti-l in unt incins, cateva minute, amestecand continuu, pana scade toata apa. Lasati la racit. Amestecati-l cu branza rasa.

Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti si curatati de coaja.
Pasati ca pentru piure, omogenizati bine cu sare, piper, nucsoara pudra, dupa gust si atata lapte cald, cat sa obtineti o compozitie mai groasa. Lasati sa se raceasca.

Intindeti piureul pe o hartie de copt, sub forma de dreptunghi, in strat de 1 cm grosime, adaugati tot in strat compozitia cu spanac si rulati sub forma de sul, ajutandu-va de hartie.
Taiati cu grija, in rondele, de grosimea unui deget. Treceti bucatile obtinute, pe rand, prin faina, ouale usor batute si pesmet. Prajiti-le in ulei incins, pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti calde, presarate cu parmezan ras alaturi de o salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Prajitura Ole
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti