Curatati si spalati in mai multe ape frunzele de spanac. Puneti-le in apa sarata ce clocoteste, acoperiti cu un capac, stingeti imediat focul si lasati la infuzat 3- 5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.
Caliti-l in unt incins, cateva minute, amestecand continuu, pana scade toata apa. Lasati la racit. Amestecati-l cu branza rasa.
Separat, fierbeti cartofii in coaja, in apa sarata, 20 min, scurgeti si curatati de coaja.
Pasati ca pentru piure, omogenizati bine cu sare, piper, nucsoara pudra, dupa gust si atata lapte cald, cat sa obtineti o compozitie mai groasa. Lasati sa se raceasca.
Intindeti piureul pe o hartie de copt, sub forma de dreptunghi, in strat de 1 cm grosime, adaugati tot in strat compozitia cu spanac si rulati sub forma de sul, ajutandu-va de hartie.
Taiati cu grija, in rondele, de grosimea unui deget. Treceti bucatile obtinute, pe rand, prin faina, ouale usor batute si pesmet. Prajiti-le in ulei incins, pe ambele parti, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe servetele absorbante.
Serviti calde, presarate cu parmezan ras alaturi de o salata verde.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaNicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...
Prajitura OleMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii