Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Hribi Uscati, A la Jamie Oliver

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane
  • 300 gr orez pentru risotto
  • 4 tije de telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir rozmarin
  • 50 gr hribi uscati
  • 70 gr unt
  • 150 gr parmesan
  • 1,5 litri supa de legume
  • Pentru toping
  • 200 gr ciuperci proaspete sau conservate in suc propriu
  • 1 fir rozmarin
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • Salata
  • salata romana
  • rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pun in robot hribii uscati, ceapa taiata sferturi, acele de rozmarin si tijele de telina. Se lucreaza pana se obtine un nisip bine mirositor, nici pasta dar nici pietricele. Se pune la fiert o supa de legume (morcovi, telina radacina, patrunjel, ceapa si usturoi, sare, piper).

Se pune un vas gros de tot, inalt (pentru a nu se evapora prea repede continutul in timpul fierberii) si cand se infierbanta se adauga ulei si compozitia rezultata din robotul de bucatarie. Se prajeste la foc iute pana devine aurie si se adauga orezul.

Se amesteca totul impreuna si se stinge cu un pahar de vin alb de buna calitate. Cand orezul a supt vinul se vine cu supa de legume fierbinte si se adauga pe masura ce bobul de orez absoarbe cantitatea de lichid, amestecand din cand in cand.

Pana aici, toate bune si frumoase, stim cu totii cum se face risotto-ul, dar aroma acestui preparat facut de Jamie este cu totul aparte. De aceea mi-am luat inima in dinti sa ma pun cu el! Nu am reusit la timp (in timp ce el termina si desertul eu eram inca la salata ...).

Este o aroma pe care eu nu am mai simtit-o la tot felul de orezuri pregatite si cred ca este vorba despre aceea pre-prajire a ingredientelor initiale - ciuperci uscate prajite? ....). Se pregateste o tava in care se pun ciupercile proaspete, rozmarinul, usturoiul si bucatele de unt. Se dau la cuptor cu o lingurita de ulei de masline, sare si piper.

In acest timp se mai amesteca la risotto, se mai adauga supa si, alaturi, prajim cateva seminte de pin pentru salata. Se rupe salata, se taie rosiile si se adauga o vinegreta simpla din o parte zeama de lamaie si trei parti ulei de masline.

Cand orezul este fiert al dente, se adauga o bucata serioasa de unt si alta si mai serioasa de parmesan razuit proaspat. Am depasit cu mult cele 30 de minute alocate acestui fel de mancare propus de Jamie, dar a fost gustoasa si nu mi-a parut rau ca m-am luat la intrecere cu el!

Intr-o farfurie preincalzita, adanca si cuprinzatoare, se pune la mijloc risotto-ul, deasupra ciupercile gratinate, alaturea salata si se presara mugurii de pin fierbinti.

Macar ca nu m-am incadrat in cele 30 de minute, de iesit mi-a iesit exact ca al lui si gustul este desavarsit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Tort de mere caramelizate
3
Dulciuri

Tort de mere caramelizate

Tort de mere caramelizate
Prajitura cu bulion
4
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert la pahar cu ciocolata si frisca
Bucataras.RO

Desert la pahar cu ciocolata si frisca

 Pentru acest desert am folosit frisca vegetala Montare D'Oro.

Desert la pahar cu ciocolata si frisca
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post