Se face un risotto obisnuit : se pune in cratita cu putin ulei ceapa taiata marunt sau intreaga ( in cazul asta la sfirzit se scoate si se arunca ), cind ceapa s-a inmuita putin se adauga orezul.
Se caleste pina devine usor transparent si din acest moment se adauga cite un polonic de supa fierbinte ( sau apa si cub de supa care fierbe pe focul de alaturi ). Eu am pus apa in care am fiert conopida, accentua gustul de conopida in orez.
Cind apa scade in oala cu orez se mai adauga un polonic si tot asa pina orezul e fiert bine ( in general 17 minute ) si apa/supa e absorbita .
Se da de pe foc si se adauga galbenusul crud si brinza rasa, se amesteca bine si se serveste in farfuria adinca .
Se orneaza cu buchetele de conopida fierte , scurse si apoi usor prajite in tigaie cu putin ulei.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatDelicioase pentru cei mici dar si pentru cei mari :) la micul dejun sau cand ai pofta de ceva bun!
Briose pufoaseCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii