Risotto cu conopida

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu conopida

Ingrediente

  • ingrediente pt 2 portii:
  • 160 gr orez
  • 1 ceapa mica
  • un manunchi de conopida cit podul palmei
  • ulei, sare
  • brinza ( parmezan sau orice alt fel de cascaval ) rasa- cca 50 gr
  • 1 galbenus de ou crud

Mod de preparare

Se face un risotto obisnuit : se pune in cratita cu putin ulei ceapa taiata marunt sau intreaga ( in cazul asta la sfirzit se scoate si se arunca ), cind ceapa s-a inmuita putin se adauga orezul.

Se caleste pina devine usor transparent si din acest moment se adauga cite un polonic de supa fierbinte ( sau apa si cub de supa care fierbe pe focul de alaturi ). Eu am pus apa in care am fiert conopida, accentua gustul de conopida in orez.

Cind apa scade in oala cu orez se mai adauga un polonic si tot asa pina orezul e fiert bine ( in general 17 minute ) si apa/supa e absorbita .

Se da de pe foc si se adauga galbenusul crud si brinza rasa, se amesteca bine si se serveste in farfuria adinca .

Se orneaza cu buchetele de conopida fierte , scurse si apoi usor prajite in tigaie cu putin ulei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
3
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Placinta cu iaurt
4
Dulciuri

Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
5
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Parteneri
Inghetata visine - nuca de cocos
Bucataras.RO

Inghetata visine - nuca de cocos

Am incercat combinatia visine-nuca de cocos si a fost ok. Merge foarte bine.

Inghetata visine - nuca de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!