Placinta cu Spanac si Oua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Spanac si Oua

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -300 g faina
  • -aproximativ 250 ml ulei
  • -1 paharel de apa (aproximativ 100-150 ml)
  • -1/4 lingurita sare
  • UMPLUTURA:
  • -1,5 kg spanac proaspat (sau echivalent congelat)
  • -5-6 oua, fierte tari, taiate in jumatati, pe lungime
  • -2 oua crude
  • -2 legaturi ceapa verde, tocata, inclusive cozile
  • -100-150 g seminte decojite de floarea-soarelui
  • -sare
  • -piper
  • -250 g pipote
  • -2-4 linguri gris (daca este nevoie)

Mod de preparare

ALUAT:
Amestecati toate ingredientele mentionate.
Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute.

UMPLUTURA:
Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete.
Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l.
Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit.

Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii.
Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui.

Daca amestecul este putin apos, adaugati gris.
Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava.

Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti.
Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia