Placinta cu Spanac si Oua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Spanac si Oua

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -300 g faina
  • -aproximativ 250 ml ulei
  • -1 paharel de apa (aproximativ 100-150 ml)
  • -1/4 lingurita sare
  • UMPLUTURA:
  • -1,5 kg spanac proaspat (sau echivalent congelat)
  • -5-6 oua, fierte tari, taiate in jumatati, pe lungime
  • -2 oua crude
  • -2 legaturi ceapa verde, tocata, inclusive cozile
  • -100-150 g seminte decojite de floarea-soarelui
  • -sare
  • -piper
  • -250 g pipote
  • -2-4 linguri gris (daca este nevoie)

Mod de preparare

ALUAT:
Amestecati toate ingredientele mentionate.
Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute.

UMPLUTURA:
Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete.
Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l.
Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit.

Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii.
Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui.

Daca amestecul este putin apos, adaugati gris.
Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava.

Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti.
Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Bomboane de casa
3
Dulciuri

Bomboane de casa

Bomboane de casa
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel

Supa crema de legume cu galusti din fulgi de mei si pesto de patrunjel
Parteneri
Tocanita de pleurotus cu naut
Bucataras.RO

Tocanita de pleurotus cu naut

Bun, bun de tot! Asta daca va plac ciupercile, desigur!

Tocanita de pleurotus cu naut
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri