Placinta cu Spanac si Oua

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Spanac si Oua

Ingrediente

  • ALUAT:
  • -300 g faina
  • -aproximativ 250 ml ulei
  • -1 paharel de apa (aproximativ 100-150 ml)
  • -1/4 lingurita sare
  • UMPLUTURA:
  • -1,5 kg spanac proaspat (sau echivalent congelat)
  • -5-6 oua, fierte tari, taiate in jumatati, pe lungime
  • -2 oua crude
  • -2 legaturi ceapa verde, tocata, inclusive cozile
  • -100-150 g seminte decojite de floarea-soarelui
  • -sare
  • -piper
  • -250 g pipote
  • -2-4 linguri gris (daca este nevoie)

Mod de preparare

ALUAT:
Amestecati toate ingredientele mentionate.
Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute.

UMPLUTURA:
Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete.
Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l.
Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit.

Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii.
Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui.

Daca amestecul este putin apos, adaugati gris.
Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava.

Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.

Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti.
Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Placinte cu carne
4
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata