ALUAT:
Amestecati toate ingredientele mentionate.
Framantati aluatul pana la omogenizarea completa, adunati-l sub forma de bila, puneti-l in folie transparenta si dati-l la rece (in frigider) pentru cel putin 30 minute.
UMPLUTURA:
Intre timp, puneti la fiert pipotele in apa cu sare, scurgeti-le, lasati-le la racit si taiati-le cubulete.
Opariti spanacul, curatat si bine spalat, in apa fierbinte cu sare, scurgeti-l si tocati-l.
Daca este congelat, dati-l asa cum este intr-un clocot si-l puneti la scurs si racit.
Intindeti din aluat o foaie subtire pe care o puneti intr-o tava rotunda (diametrul de 26-28 cm. ), tapetata cu hartie de copt, avand grija ca marginile aluatului sa depaseasca buza tavii.
Amestecati spanacul tocat cu ouale crude, batute ca pentru omleta, pipotele, ceapa verde si semintele de floarea-soarelui.
Daca amestecul este putin apos, adaugati gris.
Potriviti de sare si piper si puneti 1/2 din compozitia obtinuta peste aluatul din tava.
Asezati jumatatile de oua, astfel incat sa fie repartizate in toata placinta, acoperiti cu restul de compozitie cu spanac si adunati marginile aluatului
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru aproximativ 45 minute, sau pana ce aluatul se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca in tava si apoi o scoateti.
Se serveste calduta sau rece, cu salate de sezon.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii