Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale. O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un castron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, verdeata (eu am uitat sa o pun) si piperul. Adaugati Parmezanul ras (sau orice alt cascaval ras) si amestecati.
Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palma sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta (mezelul).
Coaceti la foc maxim (cca 220°C) pina cind e rumenita. Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii