Tocati varza, sarati-o putin, amestecati bine si apoi o puneti la fiert la aburi pina cind devine moale. O lasati la scurs si apoi o stoarceti bine in pumni.
Puneti intr-.un castron cele 2 oua batute cu furculita, ceapa, verdeata (eu am uitat sa o pun) si piperul. Adaugati Parmezanul ras (sau orice alt cascaval ras) si amestecati.
Pe o tava presarati malai in strat cit sa acopere bine tava si in mijloc rasturnati compozitia de varza apoi cu palma sau cu o paleta apasati in centru si din centru intindeti spre margini ca sa ii dati forma de pizza. Malaiul va absorbi eventualul lichid din varza dar si grasimea in exces din cascaval/parmezan daca aceasta exista si nu se lipeste deloc de tava.
Presarati deasupra cuburile de pancetta (mezelul).
Coaceti la foc maxim (cca 220°C) pina cind e rumenita. Asezati apoi feliile de cascaval/ementhal deasupra si mai lasati la cuptor citeva minute pina cind se topeste usor.. Stingeti focul si lasati sa se raceasca citeva minute inainte sa o taiati si serviti.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateFoarte simplu de facut si super bune!
Clatite cu branza, brocoli si baconCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii