Piure de Spanac cu Oua Ochiuri

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Piure de Spanac cu Oua Ochiuri

Ingrediente

  • -500 g spanac proaspat
  • -1 lingura faina
  • -30 g unt
  • -1 pahar cu lapte (250 ml)
  • -2- 3 catei de usturoi, trecuti prin presa
  • -2 oua / persoana
  • -ulei
  • -vegeta
  • -sare
  • -piper
  • -boia

Mod de preparare

Spalati bine, in mai multe ape, spanacul ales si puneti-l la infuzat in apa clocotita, usor sarata.
Scurgeti si tocati marunt sau treceti-l prin sita, masina de tocat carne ori la robot.
Separat, faceti un sos alb: puneti la fiert 2/3 din cantitatea de lapte si cu restul laptelui rece diluati faina.

Adaugati-o in laptele clocotit si amestecati continuu, la foc mic, pana se ingroasa si nu mai are gustul specific de faina, apoi sarati, dupa gust. Luati de pe foc si incorporati untul.

Repuneti vasul pe foc mic, adaugati piureul de spanac, usturoiul, omogenizati, condimentati cu sare si piper, dupa gust si lasati sa fiarba cateva minute. Daca este necesar, adaugati cate putin din apa in care a fiert spanacul sau lapte.

Luati de pe foc si pastrati la cald.
Separat, prajiti ouale in ulei incins, astfel incat albusul sa fie inchegat, iar galbenusul moale.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie piureul de spanac peste care asezati cate 2 oua ochiuri, presarand deasupra, pentru gust si decor, sare, piper proaspat macinat sau vegeta ori boia, dupa gust si preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Bucataras.RO

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Puteți folosi orice tip de gem sau dulceață.

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola