Pilaf cu Sos de Masline

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu Sos de Masline

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez;
  • 1 litru apa;
  • 1 cescuta ulei;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • 1 ceapa;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina mica;
  • Pentru sosul de masline:
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • un varf de lingurita sare;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2-3 linguri de bulion/suc de rosii;
  • Cateva frunzulite de patrunjel proaspat

Mod de preparare

Aceasta mancare poate fie servita in perioada Postului.

Portii: 6

Se pune 1 litru de apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga morcovul, telina, radacina de patrunjel, ceapa, ardeiul gras, toate legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute. Mai departe, se spala orezul in 4-5 ape. Apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am turnat o cescuta de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul cam cu trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Cat timp sta pilaful in cuptor, putem pregati sosul de masline. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Dupa aceea, adaugam in mancare 2-3 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine si o turnam prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand orezul este gata, se asaza pe farfurii si se toarna peste el sos de masline. Este foarte gustos. Se decoreaza cu patrunjel proaspat.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
4
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos