Pilaf cu legume si cartofi copti cu cascaval, de post

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu legume si cartofi copti cu cascaval, de post

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 4 morcovi mici
  • 4 cepe roșii mici
  • 3 gogoșari
  • 1 zucchini mediu
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 cana orez
  • 3 căni apă sau supă de legume
  • sare, piper
  • ulei, 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • busuioc și rozmarin uscate
  • boia afumată și iute,
  • suc de lămâie după gust
  • Pentru cartofi:
  • 5 cartofi albi mari
  • 2 fire ceapă verde
  • Cascaval de post
  • Margarină
  • Sare grunjoasa
  • Piper
  • Fulgi de chilli
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi pregătim pilaful:
Curatam legumele, ceapa o tăiem solzisori, morcovii felii subtiri, usturoiul îl pisam, zucchini îl tocam cuburi, gogosarii îi tăiem felii subtiri.
Într-o oală potrivită, încingem puțin ulei, calim ceapa și morcovii 10 minute, adăugăm ardeiul, dovlecelul, le calim 5 minute, punem și orezul, mai calim puțin.
La final adăugăm usturoiul pisat, condimentele și ierburile uscate, asezonam, punem și apa ( sau supă de legume, dacă avem) și fierbem totul cu capac cca. 25 de minute.
Când legumele și orezul au fiert, iar lichidul s-a absorbit, mai asezonam, dacă e cazul și adăugăm puțin suc de lămâie.
Spălăm bine cartofii, îi asezonam cu sare și piper, îi ungem bine cu ulei și îi coacem o oră la 200 de grade Celsius.
Îi tăiem în două, îi asezonam.
Separat topim cam o lingura de margarină cu vârf, calim în ea ceapa verde tocată.
Punem margarina cu ceapă verde peste cartofii pregătiți, așezați într-o tavă potrivită.
Peste fiecare cartof presaram cașcaval de post razuit, îi stropim cu ulei de măsline și îi coacem încă 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Cartofii copti cu cașcaval de post se servesc alături de pilaful cu legume!
E o mâncare de post delicioasă, rețete proprii, merită încercată!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Prajitura Tuguiet
4
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Desert placinta cu branza si agrise
Bucataras.RO

Desert placinta cu branza si agrise

Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva. E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.  

Desert placinta cu branza si agrise
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui