Mai întâi pregătim pilaful:
Curatam legumele, ceapa o tăiem solzisori, morcovii felii subtiri, usturoiul îl pisam, zucchini îl tocam cuburi, gogosarii îi tăiem felii subtiri.
Într-o oală potrivită, încingem puțin ulei, calim ceapa și morcovii 10 minute, adăugăm ardeiul, dovlecelul, le calim 5 minute, punem și orezul, mai calim puțin.
La final adăugăm usturoiul pisat, condimentele și ierburile uscate, asezonam, punem și apa ( sau supă de legume, dacă avem) și fierbem totul cu capac cca. 25 de minute.
Când legumele și orezul au fiert, iar lichidul s-a absorbit, mai asezonam, dacă e cazul și adăugăm puțin suc de lămâie.
Spălăm bine cartofii, îi asezonam cu sare și piper, îi ungem bine cu ulei și îi coacem o oră la 200 de grade Celsius.
Îi tăiem în două, îi asezonam.
Separat topim cam o lingura de margarină cu vârf, calim în ea ceapa verde tocată.
Punem margarina cu ceapă verde peste cartofii pregătiți, așezați într-o tavă potrivită.
Peste fiecare cartof presaram cașcaval de post razuit, îi stropim cu ulei de măsline și îi coacem încă 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Cartofii copti cu cașcaval de post se servesc alături de pilaful cu legume!
E o mâncare de post delicioasă, rețete proprii, merită încercată!
Poftă bună!
Este un fel de tartă cu brânză multă, dar merge și în loc de pască dacă ai ghinionul să nu-ți dospească...
Desert pasca cu aluat fraged si merisoareInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii