Pilaf cu legume si cartofi copti cu cascaval, de post

Portii
6
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Pilaf cu legume si cartofi copti cu cascaval, de post

Ingrediente

  • Pentru pilaf:
  • 4 morcovi mici
  • 4 cepe roșii mici
  • 3 gogoșari
  • 1 zucchini mediu
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 cana orez
  • 3 căni apă sau supă de legume
  • sare, piper
  • ulei, 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • busuioc și rozmarin uscate
  • boia afumată și iute,
  • suc de lămâie după gust
  • Pentru cartofi:
  • 5 cartofi albi mari
  • 2 fire ceapă verde
  • Cascaval de post
  • Margarină
  • Sare grunjoasa
  • Piper
  • Fulgi de chilli
  • Ulei de măsline

Mod de preparare

Mai întâi pregătim pilaful:
Curatam legumele, ceapa o tăiem solzisori, morcovii felii subtiri, usturoiul îl pisam, zucchini îl tocam cuburi, gogosarii îi tăiem felii subtiri.
Într-o oală potrivită, încingem puțin ulei, calim ceapa și morcovii 10 minute, adăugăm ardeiul, dovlecelul, le calim 5 minute, punem și orezul, mai calim puțin.
La final adăugăm usturoiul pisat, condimentele și ierburile uscate, asezonam, punem și apa ( sau supă de legume, dacă avem) și fierbem totul cu capac cca. 25 de minute.
Când legumele și orezul au fiert, iar lichidul s-a absorbit, mai asezonam, dacă e cazul și adăugăm puțin suc de lămâie.
Spălăm bine cartofii, îi asezonam cu sare și piper, îi ungem bine cu ulei și îi coacem o oră la 200 de grade Celsius.
Îi tăiem în două, îi asezonam.
Separat topim cam o lingura de margarină cu vârf, calim în ea ceapa verde tocată.
Punem margarina cu ceapă verde peste cartofii pregătiți, așezați într-o tavă potrivită.
Peste fiecare cartof presaram cașcaval de post razuit, îi stropim cu ulei de măsline și îi coacem încă 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Cartofii copti cu cașcaval de post se servesc alături de pilaful cu legume!
E o mâncare de post delicioasă, rețete proprii, merită încercată!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Pizza prosciutto e funghi
Bucataras.RO

Pizza prosciutto e funghi

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar...

Pizza prosciutto e funghi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala