Pilaf cu Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o cana orez
  • o cescuta ulei floarea soarelui
  • o ceapa
  • un morcov
  • un dovlecel
  • un ardei gras
  • cateva ciuperci fierte
  • verdeata
  • rosii sau suc de rosii
  • putin piper
  • sare dupa gust
  • apa calda 4 parti fata de orez

Mod de preparare

Se caleste ceapa in ulei cu un praf de sare, se adauga pe rand ardeiul taiat felii, morcovul ras, ciupercile taiate si la urma dovlecel taiat cuburi. Se calesc usor, se adauga treptat apa calda si cand s-au inmuiat se adauga orezul spalat in apa rece. Se potrivesta de sare si piper, se adauga apa fierbinte peste orez si dam cratita la cuptor 20 minute. Cand e orezul fiert punem patrunjel tocat si acoperim cu capac sa se mai umfle orezul.
Se serveste cald sau rece cu salate diverse (verde, sfecla rosie, muraturi)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici