Piept de Pui la Gratar cu Tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura:
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 legatura de marar
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • smantana
  • Altele:
  • Un piept de pui
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie nu foarte marunt. Ceapa se caleste la foc potrivit, se adauga morcovii (pe care eu ii prefer mai crocanti, deci ii adaug mai spre final) si rosiile tocate cubulete. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, iar la final se adauga mararul tocat marunt.

Pieptul de pui se marineaza inainte de a fi pus pe gratar cu sare, piper boabe, usturoi zdrobit, tarhon (nu foarte mult pentru ca, utilizat in exces acesta da un gust amar mancarii) si ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie.

Ungeti fiecare bucata de pui cu ulei de masline, adaugati tarhonul si puneti totul peste celelate ingrediente intr-un castron adanc. Acoperiti cu o folie de plastic si lasati-l la frigider o jumatate de ora.

La final, adaugati doua linguri de smantana peste ciuperci, stropiti totul cu putin ulei de masline si presarati marar tocat pe deasupra.

Este o reteta perfecta pentru cina, foarte usoara si sanatoasa!

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Choux A la Creme II
5
Dulciuri

Choux A la Creme II

Choux A la Creme II
Parteneri
Placinta cu carne tocata de porc
Bucataras.RO

Placinta cu carne tocata de porc

Aluaturi de casa

Placinta cu carne tocata de porc
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel