Piept de Pui la Gratar cu Tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt garnitura:
  • 1 kg ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 legatura de marar
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • smantana
  • Altele:
  • Un piept de pui
  • sare
  • piper
  • piper boabe
  • tarhon

Mod de preparare

Ciupercile se curata, se spala si se taie nu foarte marunt. Ceapa se caleste la foc potrivit, se adauga morcovii (pe care eu ii prefer mai crocanti, deci ii adaug mai spre final) si rosiile tocate cubulete. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, iar la final se adauga mararul tocat marunt.

Pieptul de pui se marineaza inainte de a fi pus pe gratar cu sare, piper boabe, usturoi zdrobit, tarhon (nu foarte mult pentru ca, utilizat in exces acesta da un gust amar mancarii) si ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie.

Ungeti fiecare bucata de pui cu ulei de masline, adaugati tarhonul si puneti totul peste celelate ingrediente intr-un castron adanc. Acoperiti cu o folie de plastic si lasati-l la frigider o jumatate de ora.

La final, adaugati doua linguri de smantana peste ciuperci, stropiti totul cu putin ulei de masline si presarati marar tocat pe deasupra.

Este o reteta perfecta pentru cina, foarte usoara si sanatoasa!

Pofta buna! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici