Peperonata Picanta cu Capere, Gratinata

Complexitate
redusa
Peperonata Picanta cu Capere, Gratinata

Ingrediente

  • -ardei gras, diferite culori si / sau gogosari
  • -rosii
  • -capere, optional
  • -pesmet
  • -parmezan sau cascaval ras
  • -usturoi, dupa gust
  • -ulei de masline
  • -sare
  • -piper macinat sau mix de boabe de piper, dupa preferinta

Mod de preparare

Taiati ardeii grasi si / sau gogosarii fasii; zdrobiti usturoiul; decojiti rosiile si taiati-le cubulete.
Caliti putin usturoiul in cateva linguri de ulei incins, adaugati ardeiul si lasati la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand ardeiul este facut pe jumatate.

Puneti rosiile si lasati la inabusit pana ce legumele sunt facute.
Spre sfarsit, inglobati caperele spalate si scurse, optional si condimentati cu sare si piper, dupa gust si preferinta.

Turnati intr-un vas termorezistent, presarati generos pesmet si deasupra parmezan sau cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, 10- 15 min sa se gratineze.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Peperonata picanta cu capere, gratinata poate fi o alegere buna ca gernitura langa carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)