Taiati ardeii grasi si / sau gogosarii fasii; zdrobiti usturoiul; decojiti rosiile si taiati-le cubulete.
Caliti putin usturoiul in cateva linguri de ulei incins, adaugati ardeiul si lasati la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand ardeiul este facut pe jumatate.
Puneti rosiile si lasati la inabusit pana ce legumele sunt facute.
Spre sfarsit, inglobati caperele spalate si scurse, optional si condimentati cu sare si piper, dupa gust si preferinta.
Turnati intr-un vas termorezistent, presarati generos pesmet si deasupra parmezan sau cascaval ras.
Dati la cuptorul incins, 10- 15 min sa se gratineze.
Serviti cald, dar este la fel de bun si rece.
Peperonata picanta cu capere, gratinata poate fi o alegere buna ca gernitura langa carne.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii