Se spala vinetele si se taie cozile. Se taie longitudinal (cu tot cu coaja) si se pun pentru jumatate de ora in apa cu sare, ca sa iasa amareala, apoi se scurg.
Intre timp se face sosul de rosii: intr-o cratita se pune uleiul si cateii de usturoi curatati si taiati in doua, se calesc maxim un minut, deasupra se toarna continutul conservelor de rosii (sau rosiile taiate cubulete cu tot cu coaja), se adauga sare si se fierbe acoperit pentru 20 minute la foc mic.
Se bat ouale cu un pic de sare. Pe o farfurie plata se pune suficienta faina prin care se vor trece feliile de vinete, apoi prin ou. Se prajesc si se scot pe foi de hartie ca sa traga uleiul.
Se unge o tava cu ulei, se pune un strat de sos de rosii, un alt strat de vinete pané, iar deasupra branza (casul) taiata cubulete; se repeta. Se inchide cu un strat de vinete acoperit de sos peste care se presara parmezan (sau cascaval ras).
Se coace pentru 20-30 minute.
La prima citire poate parea greu de facut, dar nu e asa, e o reteta usor de facut si foarte gustoasa. Eu o fac destul de des, este foarte gustoasa.
Se serveste la felul doi.
Va doresc pofta buna!
Astept parerile voastre.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii