Parmezana (reteta Italiana din Vinete)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cantitatea ingredientelor va fi in functie de marimea tavii
  • vinete
  • branza care se topeste (cascaval, cas)
  • faina de grau
  • 2 conserve de rosii taiate cuburi sau 500 gr de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • parmezan sau cascaval ras 100 gr
  • 50 ml ulei de masline (e bun si de floarea soarelui)
  • sare

Mod de preparare

Se spala vinetele si se taie cozile. Se taie longitudinal (cu tot cu coaja) si se pun pentru jumatate de ora in apa cu sare, ca sa iasa amareala, apoi se scurg.

Intre timp se face sosul de rosii: intr-o cratita se pune uleiul si cateii de usturoi curatati si taiati in doua, se calesc maxim un minut, deasupra se toarna continutul conservelor de rosii (sau rosiile taiate cubulete cu tot cu coaja), se adauga sare si se fierbe acoperit pentru 20 minute la foc mic.

Se bat ouale cu un pic de sare. Pe o farfurie plata se pune suficienta faina prin care se vor trece feliile de vinete, apoi prin ou. Se prajesc si se scot pe foi de hartie ca sa traga uleiul.

Se unge o tava cu ulei, se pune un strat de sos de rosii, un alt strat de vinete pané, iar deasupra branza (casul) taiata cubulete; se repeta. Se inchide cu un strat de vinete acoperit de sos peste care se presara parmezan (sau cascaval ras).
Se coace pentru 20-30 minute.
La prima citire poate parea greu de facut, dar nu e asa, e o reteta usor de facut si foarte gustoasa. Eu o fac destul de des, este foarte gustoasa.

Se serveste la felul doi.
Va doresc pofta buna!
Astept parerile voastre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.