Parjoale de conopida

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Parjoale de conopida

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 lingurita (rasa) de praf de usturoi sau usturoi tocat marunt
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata si se fierbe conopida in apa sarata. Cand s-a racit se faramiteaza cu furculita, se adauga oul,smantana,parmigianul iar daca este nevoie putina sare si piper.

Se amesteca totul bine iar apoi se ia cu lingura din compozitie, se pune pe mana uda de apa iar apoi se da forma de parjoale, tavalindu-le prin pesmet. Se pun in cuptorul incalzit, la foc mediu,timp de 25- 30 minute(intorcandu-le dupa 15 minute)

Se pot prepara si prajite in ulei.
Se poate da forma si de chiftea,in mijloc se pune o bucata de branza sau sunca,mortadella. Cand se scot din cuptor pot fi sevite cu un sos de rosii. Aceasta varianta, nu imi apartine, mi-a fost propusa de altcineva de pe forumul acestui site.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici