Orez cu Legume Ii

Complexitate
redusa
Orez cu Legume Ii

Ingrediente

  • 3 cartofi mari
  • 400 g de ciuperci proaspete
  • 1 ceapa mare
  • 1-2 dovlecei
  • 1 ardei rosu
  • 150 g de boabe de porumb fierte
  • 1 cana de orez
  • 1,5 l de supa de legume
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de ulei pentru fript

Mod de preparare

Se curata ciupercutele si se fierb cateva minute in apa cu sare, se dau la o parte si se toaca. Ceapa se curata si se taie maruntel. Curatam dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete. Curatam cartofii si se taie rondele.

In 2 linguri de ulei de masline tragem ceapa si adaugam ciupercutele. Le amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Timpul lor de preparare e cel mai lung deoarece trebuie sa se patrunda. Cand sunt gata le scoatem intr-un vas. In aceeasi tigaie continuam cu celelalte 2 linguri de ulei de masline in care frigem dovlecelul si ardeiul, cand sunt aproape gata adaugam orezul si 500ml de supa de legume, pastram pe foc pana cand lichidul se evapora. Saram si piperam legumele si amestecam totul.

Intr-un alt vas vom praji in cele 2 linguri de ulei cartofii.

Cand sunt gata vom aseza intr-un vas ce merge la cuptor un strat de cartofi, orezul si vom sfarsi prin al doilea strat de cartofi. Facem niste ochiuri in orez cu o lingura si varsam supa de legume. Dam la cuptorul incins la 200 grade c cam 20 de min. Lasam sa se racoreasca si servim ca garnitura sau natur cu muraturi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
1
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
4
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Desert prajitura cu urda si bezea
Bucataras.RO

Desert prajitura cu urda si bezea

Aveam urda si voiam sa fac neaparat o prajiturica delicioasa in care sa folosesc bunatatea de urda. M-am oprit la reteta de...

Desert prajitura cu urda si bezea
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate