Orez Cremos cu Legume

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 1 ceapa
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 1/2 ceasca mazare congelata
  • 1/2 ceasca fasole verde congelata
  • 4 linguri cascaval ras
  • 3 linguri unt
  • patrunjel tocat fin
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa si morcovul, iar dovlecelul si ardeiul se taie in cubulete mici. Se incinge jumatate din cantitatea de unt cu putin ulei si se caleste ceapa in jur de 10 minute. Apoi se adauga dovlecelul, morcovul si ardeiul lasand pe foc inca 5 minute, acoperit.

Se adauga orezul, se amesteca de cateva ori si se toarna putina apa fiarta. Se fierbe, la foc potrivit, timp de 12 minute, adaugand apa pe masura ce orezul o inghite.

Acum se adauga mazarea si fasolea verde (taiata in bucati mici) si se condimenteaza. Se mai lasa pe foc inca 5 minute, se incorporeaza cascavalul ras, patrunjelul tocat fin si restul de unt, amestecand usor.

Se seveste cald.
In loc de mazare si fasole se poate folosi orice legume pe care le aveti in frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)