Se taie cartofii in feliute subtiri si se prajesc in uleiul incins cat s se inmoaie fara sa se rumeneasca ( optional se poatepune si ceapa taiata solzisori si se prajeste cu cartofii la fel sa se inmoaie fara sa se rumenesca. Trebuie sa ramana alba.)
Aparte se bat bine ouale cu un praf de sare si laptele adaugat putin cate putin.
Cand s-au facut cartofii (si ceapa), se scurge surplusul de ulei si se adauga ouale batute. Se coace la foc potrivit fara sa se amestece, astfel ca omleta sa ramana intreaga (ca o clatita mai groasa). Se misca tigaia, sa nu se lipeasca.
Cand consideram ca s-a copt (se misca bine in tigaie) , se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse. Farfuria sa fie mai mare decat tigaia, se acopera omleta si se rastoarna in farfurie. apoi o lasam sa alunece din nou in tigaie sa se poata coace pe amandoua partile.
Miscam bine tigaia sa nu se lipeasca si sa alunece usor. Omleta va capata o culoare aurie foarte frumoasa si ramane intreaga.
Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, taiata in bucatele, impreuna cu un vin rosu sau roze.
Se poate face in mai multe feluri, inlocuind cartofii cu peste (chiar si din conserva), cu spanac, cu ciuperci calite , mazare si salam, bucatele de carne de orice fel,..., orice aveti prin casa.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii