Se taie cartofii in feliute subtiri si se prajesc in uleiul incins cat s se inmoaie fara sa se rumeneasca ( optional se poatepune si ceapa taiata solzisori si se prajeste cu cartofii la fel sa se inmoaie fara sa se rumenesca. Trebuie sa ramana alba.)
Aparte se bat bine ouale cu un praf de sare si laptele adaugat putin cate putin.
Cand s-au facut cartofii (si ceapa), se scurge surplusul de ulei si se adauga ouale batute. Se coace la foc potrivit fara sa se amestece, astfel ca omleta sa ramana intreaga (ca o clatita mai groasa). Se misca tigaia, sa nu se lipeasca.
Cand consideram ca s-a copt (se misca bine in tigaie) , se intoarce pe partea cealalta cu ajutorul unei farfurii intinse. Farfuria sa fie mai mare decat tigaia, se acopera omleta si se rastoarna in farfurie. apoi o lasam sa alunece din nou in tigaie sa se poata coace pe amandoua partile.
Miscam bine tigaia sa nu se lipeasca si sa alunece usor. Omleta va capata o culoare aurie foarte frumoasa si ramane intreaga.
Se poate servi calda sau rece, ca aperitiv, taiata in bucatele, impreuna cu un vin rosu sau roze.
Se poate face in mai multe feluri, inlocuind cartofii cu peste (chiar si din conserva), cu spanac, cu ciuperci calite , mazare si salam, bucatele de carne de orice fel,..., orice aveti prin casa.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii